Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, van publicar aquest divendres al vespre una carta a eldiario.es en la qual denuncien que la presó provisional afecta a més de 7.000 persones a l'Estat. Tots quatre subratllen que "una mesura que s'havia concebut com a excepcional, afecta a un percentatge molt elevat" dels 60.000 empresonats que hi ha a Espanya.

A més, sostenen que aquesta és "una vergonya que hauria d'interpel·lar al conjunt de ciutadans". Els polítics presos reiteren que se'ls està "sotmetent a una pena de presó sense sentència generant una vulneració de la presumpció d'innocència".

Els quatre presos de JxCat han recordat a través d'una carta que la "presó provisional només pot acordar-se quan resulti objectivament necessària i no existeixin altres mesures menys oneroses pel dret a la llibertat a través de les quals puguin aconseguir-se els mateixos fons que la presó provisional".

A més, Rull, Turull, Sànchez i Forn han denunciat que un dels motius pels quals Llarena ha justificat la seva permanència a presó són les seves idees sobiranistes, una ideologia que coexisteix "en un context polític en el qual no hi ha certesa que hagi desaparegut la intenció d'aconseguir la independència de Catalunya". "És a dir, que estem en presó provisional per les nostres idees polítiques, per no renunciar al dret a l'autodeterminació de Catalunya", reflexionen.