La decisió del jutge de l'Audiència Nacional de decretar presó sense fiança pel líder de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha estat recollida ràpidament per diversos mitjans internacionals. A més de les agències de notícies, més acostumades a treballar amb últimes hores, diverses cadenes de televisió i diaris digitals d'arreu ho han explicat des del primer moment.

De fet, pocs minuts després de saber-se la notícia, la cadena britànica BBC ha llençat una última hora i ha connectat en directe, a través de la seva emissió televisiva, amb la seva corresponsalia a Barcelona. La notícia digital de la cadena defineix Sànchez i Cuixart com a "membres clau del moviment independentista" i també assegura que són vistos com a "figures líders de l'organització del referèndum".

Al Jazzera també ha explicat l'empresonament dels líders de la societat civils catalana a través del seu informatiu televisiu. El canal ha explicat que tant Sànchez com Cuixart han estat empresonats pels delictes de sedició. 

A més d'aquests dos grans mitjans de comunicació, diverses agències de notícies internacionals han llençat la notícia com una 'última hora'. En són exemples la nord-americana Associated Press, la britànics Reuters, la francesa AFP o la russa Sputnik

Pel que fa els diaris europeus, un dels primers en fer-se ressò de la notícia han estat el belga Le Soir o el britànic The Independent. El rotatiu belga destaca en la seva notícia que els dos líders de les "associacions independentistes més grans" han estat detinguts "preventivament". També expliquen que se'ls acusa d'haver convocat i animat als ciutadans a manifestar-se davant la conselleria d'Economia, després de les detencions de 14 càrrecs del Govern per l'1 d'octubre. 

El diari britànic s'expressa en termes semblants, i assegura que la jutge ha demanat presó sense fiança pels "dos grans líders de les associacions pro independència de Cataluya". The Independent, però, remarca que Sànchez i Cuixart van estar "fortament involucrats en la organització de la massiva protesta encaminada a dificultar la investigació de la Guàrdia Civil", que actuava per aturar el referèndum de l'1 d'octubre.

També se n'han fet ressò altres mitjans francesos, com la televisió France 24, la ràdio RTBF o els diaris Express i l'Indépendant.

A Alemanya, DW News també se n'ha fet ressò i a Holanda, ho ha fet la principal televisió del país, NOS.