L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas, que coordina la defensa del president Carles Puigdemont, ha admès aquest dilluns que contemplen la possibilitat que el líder de JxCat, detingut diumenge a Alemanya, pugui acabar en presó preventiva al país germànic: "Totes les possibilitats les contemplem, per descomptat. No podem descartar res".

En declaracions a Els Matins TV3, ha explicat que aquest mateix dilluns viatjarà a Hamburg per trobar-se amb els advocats alemanys que atendran Puigdemont, amb els quals diu tenir "plena confiança". Aquests advocats seran els que analitzaran l'euroordre emesa pel Tribunal Suprem, per la qual es va detenir Puigdemont al nord d'Alemanya, i un jutge "procedirà a veure si els casos que vénen relatats constitutius de delicte s'han produït".

Ha rebutjat que es compari els delictes de rebel·lió i sedició a Espanya amb el d'alta traïció que preveu el Codi Penal alemany, ja que del que es tracta és de "veure si els fets com es van produir són compatibles", no en buscar sinònims. Així, ha reivindicat que els presumptes delictes pels quals es demana l'extradició de Puigdemont "requereixen de violència, i el problema que té l'euroordre, igual que el processament a Espanya, és que no hi va haver violència.

Alonso-Cuevillas ha afirmat que no s'ha posat sobre la taula demanar asil per a Puigdemont a Alemanya, però que quan es reuneixi amb la defensa alemanya del president ho analitzaran "tot". "D'entrada no està sobre la taula, però l'estudiarem si fos el cas", ha puntualitzat des de Bèlgica.