El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé (PDeCAT), detingut i posat en llibertat amb càrrecs dimarts de la setmana passada, en el marc d'una investigació sobre presumptes cobraments de comissions d'empreses per adjudicacions i donacions a la fundació CatDem, té previstpresentar la seva dimissió aquest dijous.

Reñé ha comunicat aquest dimecres els alcaldes del seu partit que aquest dijous presenta la seva renúncia a la presidència de la Diputació. Ho ha fet per mitjà d'un missatge en el qual assegura que ha pres la decisió "després de les tensions externes, però també les internes". L'encara president de la Diputació lleidatana assegura que ha viscut una situació "injustament molt dura" i ha sostingut que "les calúmnies" que se li imputen "són falses i formen part d'una trama amb finalitats molt precises que tots podem intuir"

El també alcalde de Fondarella assenyala que ha pres una decisió dura però meditada després de les tensions externes, però també de les internes, els explica que les "calúmnies" que se li imputen són falses i els demana temps i confiança.

En declaracions posteriors a El Matí de Catalunya Ràdio, Reñé ha assegurat que presenta la dimissió "de forma voluntària" per "treure el focus mediàtic" de la Diputació de Lleida, ja que considera que les acusacions contra la seva persona, que rebutja totalment, "estant afectant a la institució que presideixo".

Reñé va ser detingut el 2 d'octubre en el marc d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra una presumpta trama corrupta de pagament de comissions en CDC, amb epicentre a la Diputació de Lleida. El mateix dia va quedar en llibertat amb càrrecs en espera de declarar davant del jutge.