El president Quim Torra ha estrenat aquest dimarts un lloc web "per comunicar-se amb la ciutadania sobre la seva activitat" i la seva oficina "a més d'oferir informació de la seva trajectòria, acció i pensament". En el web s'hi pot trobar informació sobre la feina feta pel president al llarg del seu mandat, així com el seguiment de la resta d’activitats que duu a terme.

Entre els diversos apartats del web hi ha un bloc d’idees que, en paraules del president, explica que vol esdevenir "un punt de trobada, un espai de reflexió i una proposta activa permanent, per reunir-hi persones, idees, propostes, activitats, coneixements, història, cultura, futur, pensaments, iniciatives i tot allò que considerem que pot ser una aportació de valor per avançar en el camí de la independència i la República Catalana".

També hi ha altres apartats com la biografia o un recull d’imatges del president, l’espai ‘En marxa’, que informa de l’actualitat del president, un espai de ‘Feina feta’ amb un resum d’intervencions, articles, conferències o la informació dels llibres que ha escrit, entre d’altres. També hi ha un espai que, sota el nom de ‘Criteri’, informa d’activitats i campanyes que es duen a terme arreu dels Països Catalans i, sota el nom de ‘Pessics’, ofereix un recull de frases motivacionals d’alguns dels principals referents intel·lectuals nacionals, amb l’objectiu que el web també sigui una eina de formació i d’informació de referència per a tothom.

Al web, que s'adapta visualment als dispositius mòbils i a les tauletes, s’hi aniran afegint nous continguts i la informació s’actualitzarà periòdicament. S’hi podran seguir les activitats que es retransmetin en directe per internet. També s’hi facilita l’adreça de contacte amb l’Oficina del president Torra i la informació de les xarxes socials que té actives.

La lluita de Torra

Precisament, ahir la defensa de Torra va presentar un recurs de reforma contra la interlocutòria del jutjat d'instrucció número 24 que el vol jutjar per possible desobediència arran de la pancarta de suport als presos polítics penjada al Palau de la Generalitat. En el recurs els lletrats denuncien que a Torra se li estaria vulnerant la presumpció d'innocència. Recorden que al seu escrit la magistrada apunta que la conducta de Torra demostra "una contumaç rebel·lia contra el que va ser ordenat" pel TSJC —que li va donar 48 hores per retirar la pancarta— i creuen que això demostra falta d'imparcialitat. La defensa demana el sobreseïment de la causa.

Aquesta serà la segona vegada que es jutgi a Torra per aquests fets, que ja li van costar la inhabilitació. Aquest nou procediment judicial va ser impulsat per l'entitat Impulso Ciudadano.