El president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras (PP), ha assenyalat aquest dijous que el govern de Sánchez ha d'aplicar el 155 a Catalunya "en tota la seva extensió", cosa que inclouria segons el seu parer "intervenir TV3" i la totalitat de l'administració territorial.

Segons ha recalcat, l'anterior aplicació no va funcionar perquè va aconseguir restriccions "per culpa de les imposicions" tant de PSOE com de Ciutadans. Tal com ha recordat, el PSOE va impedir que s'intervingués TV3 i Cs va posar la condició que es convoquessin eleccions. Segons el seu parer, cap d'aquestes decisions "no han estat útils" i han provocat que s'arribi a la situació actual. "TV3 ha de passar a mans del govern espanyol, cal aplicar el 155 en tota la seva extensió, com diu Pablo Casado", ha subratllat.

Així mateix, en declaracions als mitjans abans d'intervenir en un fòrum per a inversors de Vocento, el president ha retret l'ultimàtum de Quim Torra a Sánchez per pactar un referèndum d'autodeterminació, i ha recalcat que l'únic ultimàtum "possible" és el que li ha de donar l'Executiu espanyol a la Generalitat: "O compleix la llei i canvia radicalment d'actitud, o se'n va amb Puigdemont a Brussel·les".

Preguntat per si veu necessari un avançament de les eleccions generals, ha indicat que "Espanya va a la deriva", pel que el president Sánchez "faria un favor als espanyols convocant-les". Així, ha recordat que en cent dies de govern socialista han dimitit dos ministres, i li ha retret a Sánchez que estigui "de tour turístic per mig món i que només de tant en tant" torni a Espanya.