El president del Parlament FlamencJan Peumans, ha enviat aquest matí una carta al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, per comunicar-li que considera "una vergonya" que l'Eurocambra hagi rebutjat la conferència del president Carles Puigdemont i Quim Torra a Brussel·les. 

En la missiva, Peumans exposa que la negació d'utilitzar les instal·lacions europees als polítics catalans "viola les lleis de la democràcia i la llibertat d'expressió". Uns drets, segons el president del Parlament de Flandes, que el mateix Parlament hauria de defensar "d'acord amb la mateixa constitució europea". 

Carta peumans Tajani 1

@ralphpacket

Peumans responsabilitza directament d'aquesta "violació dels drets europeus" Tajani, a qui demana que adopti una actitud "més tolerant i democràtica" en properes situacions. 

El president del Parlament de Flandes ha aprofitat l'ocasió per denunciar que després de la manifestació independentista a Brussel·les el desembre del 2017, "des de la Unió Europea es va demostrar poc interès en el conflicte català". En aquest sentit, ha recordat que més de 45.000 sobiranistes es van manifestar pels carrers de la capital belga. 

A la carta, Peumans recorda a Tajani que ja el 4 de novembre del 2018, el Parlament flamenc va instar les institucions europees que prenguessin part en la mediació entre els governs català i espanyol. "Sorprenentment, encara no he rebut cap resposta sobre aquesta petició", ha destacat Peumans. 

Carta Peumans Tajani 2

@ralphpacket

Peumans acaba la carta convidant el president europeu a visitar el Parlament flamenc per abordar "la qüestió catalana". Havent prohibit la conferència, "només s'ha aconseguit polaritzar encara més el conflicte", conclou el president de Flandes. 

Finalment, el president Quim Torra i el president a l'exili Carles Puigdemont faran la seva conferència conjunta a l'hotel Steigenberger de Brussel·les aquest dilluns a la tarda.