El Jutjat d'Instrucció número 9 de València ha coordinat avui una operació contra la corrupció en la qual ha estat detingut el president socialista de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i unes altres dues persones, ha informat el TSJCV.

La causa es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics el maig del 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. En concret, s'investiguen irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció a Divalterra, antiga Imelsa, el 2015. Les diligències són secretes, detalla l'alt tribunal valencià.

L'actuació s'emmarca i l'anomenada "operació Alqueria", en la qual agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) han practicat avui registres en la Diputació de València, a les dues seus de les quals disposa l'Ajuntament d'Ontinyent, i a la seu social de Divalterra (antiga Imelsa). El magistrat instructor ha autoritzat també l'entrada i registre a diversos habitatges particulars: la del president de la Diputació i les d'altres d'investigats.

Al dispositiu, que s'ha activat a les 07.30 del matí amb registres simultanis a les diferents seus i habitatges, han participat, a més dels agents de l'UDEF central desplaçats des de Madrid, efectius de la Unitat Central de Ciberdelinqüència i de la Direcció Superior de València.