Amb motiu de la celebració dels 10 anys de la fundació de l'ANC (Assemblea Nacional Catalana), des de l'ANC Vic s'està organitzant una gran estelada humana per homenatjar els dos principals pilars de l'Assemblea: la lluita per la independència, amb l’estelada com a símbol de llibertat, i a l’independentisme popular que mai no es rendeix, amb les samarretes de la Diada com a símbol de les mobilitzacions multitudinàries. Per a aquesta acció es necessitaran més de 3.000 persones. La convocatòria és pel pròxim 24 d'abril, l'endemà de Sant Jordi, a les 17:14 hores a la plaça Major de Vic. Aquesta estelada humana estarà formada per persones que portin una samarreta de l’Assemblea d’una de les diades dels darrers 10 anys, i els participants s'organitzaran jugant amb els colors de les samarretes per crear l’estelada, des de l'organització dividiran la plaça Major en 4 trams, coincidint així amb els 4 colors de l’estelada. A més de la samarreta, des de l'Assemblea també demanen que els participants hi portin una estelada de casa. Aquells que hi vulguin participar s'hauran d'inscriure a un web creat per a aquesta acció i especificar de quin color serà la samarreta que portaran. Aquest serà el primer acte multitudinari exempt de les normes covid dos anys després de l'esclat de la pandèmia. La crida per a l'assistència de l'acte ha estat de la mà de l'advocada i activista de l'ANC, Dolors Feliu. 

Full de ruta

Fa només una setmana l'ANC aconseguia aprovar el nou full de ruta de l'entitat independentista amb un rotund 96% dels vots dels socis que han participat en els comicis interns. En total, han estat 4.275 socis els que han fet ús del seu dret a vot i han fet sentir la seva veu sobre el text, mentre que el 4% s'hi ha posicionat en contra. Una participació que, des de la mateixa ANC, han volgut celebrar perquè la consideren "molt bona". Aquest nou full de ruta, insta el moviment a preparar-se per un nou embat, i identifica les passes a seguir i les fites marcades per l'Assemblea a partir dels fronts de mobilització popular, institucional i exterior. També aposta per liderar i consolidar el moviment independentista, incrementar la pressió sobre les institucions i els partits, donar impuls a l'acció en el front internacional, i defensar el català i la immersió lingüística, entre altres línies a seguir. Una de les apostes més importants en el nou document és sobre l'impuls d'una llista cívica per a les pròximes eleccions. El text de la ponència posa ben clar que no és una opció que l'Assemblea esdevingui un partit i es presenti a les eleccions, però sí que planteja l'impuls d'una llista cívica, independent de partits, per defensar la voluntat dels electors independentistes a les eleccions. 

D'altra banda, l'ANC inicia diversos tràmits per afrontar el futur de l'organització i tancar etapes, ja que també s'engega el procés per rellevar Elisenda Paluzie al capdavant de l'organització, després que hagi extingit el màxim de mandats permesos segons els estatuts de l'entitat: dos, que són quatre anys. Els socis hauran de fer l'aprovació de l'informe econòmic, de gestió, del pressupost de l'entitat, del full de ruta i també aprovar la convocatòria d'eleccions al Secretariat Nacional pel període 2022-2024. Les eleccions estan previstes del 10 al 14 de maig, però en elles no només s'haurà de substituir Paluzie, sinó també al vicepresident David Fernàndez, que ocupa aquest càrrec des de fa dos anys i que els dos anteriors ja formava part del Secretariat, per la qual cosa també s'extingeix el seu mandat.