Agost comença a declinar, els dies s’escurcen, els que estan de vacances comencen a veure el got mig buit i la realitat s’imposa: el calendari avança i el virus no remet, setembre és cada cop més a prop i l’inici del curs escolar és ja una preocupació que afecta milions de persones. Pares, mestres i alumnes no acaben de saber què passarà realment quan sigui el moment de tornar a col·legi i, malgrat que ja fa dies que es planifica i s’anuncia com serà el retorn escolar, a cada dia que passa hi ha més dubtes que certeses, més preguntes que respostes. De cop, tothom a córrer a veure com ho solucionem.

I l’anunci d’una vaga de mestres a Madrid ha disparat totes les alarmes i ha fet reaccionar la premsa madrilenya, que avui se centra, precisament, en com serà el curs escolar i apuntant, esclar, que si tot va malament, serà culpa del govern espanyol i, evidentment, de l’estat autonòmic.

abc

‘ABC’ ho té clar i per això titula ‘No n’aprenem’ i especifica que ‘El Ministeri d’Educació, incapaç d’unificar els protocols autonòmics davant la pandèmia a dues setmanes de l’apertura dels col·legis’’, per afegir que ‘Els sindicats anuncien vagues per l’engegada dels curs a Madrid i concentren els seus atacs a la Comunitat’.

elmundo

Per la seva banda, ‘El Mundo’ apunta que ‘Els professors boicotegen a Madrid l’inici de curs’ i alerta que ‘Els pares comencen a buscar alternatives a les classes’.

elpais

A ‘El País’ la notícia principal és per les xifres del coronavirus, que cada dia empitjoren: ‘Les morts per covid es multipliquen per 11 en un mes’, però en columna s’informa que ‘Els professors de Madrid van a la vaga en la tornada al col·legi’ i s’afegeix que ‘Els treballadors alerten de la falta de plans clars davant la pandèmia’.

larazon

En canvi, ‘La Razón’ no toca el tema del retorn al col·legi i prefereix centrar-se en dues qüestions polítiques, la primera, ‘Els barons del PP beneeixen el cessament d’Álvarez de Toledo’; la segona, fotonotícia de ‘Sánchez, escridassat’.

lavanguardia

elpuntavui

elperiodico

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, aquest són els principals titulars: ‘Madrid encapçala un nou repunt de la Covid-19 a Espanya’ a ‘La Vanguardia’; ‘Ciutats post-Covid’ a ‘El Punt Avui’, ‘La data electoral enfronta Torra amb Puigdemont’ a ‘El Periódico’, i ‘La jutge avala el tercer grau i posa pressió a Marchena’ a l’’Ara’.