El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha visitat la ciutat de Sevilla coincidint amb la Setmana Santa i no ha passat desapercebut. Tant és així que la seva presència en una cua per retre culte al Senyor del Gran Poder aquest dijous al matí ha acabat sent fotografiada pel subdirector del Diario de Sevilla, Carlos Navarro Antolín, que unes hores més tard li ha acabat dedicant tot un article, amb el títol d'"Un separatista catalán ante el Señor del Gran Poder de Sevilla".

El periodista destaca que Turull “va estar a la presó per rebel·lió, malversació i sedició” i que, amb aquestes credencials, “ha fet cua durant una hora per venerar el Senyor de Sevilla”. L’autor de l’article subratlla que el Senyor del Gran Poder acull tota mena de persones i que “tots hi tenen cabuda”. “Així s’ha comprovat, un cop més, a la cua d’espera per retre-li culte personal en aquest desagradable matí de Dijous Sant, un dia tan important per a la ciutat i per a la germandat del Gran Poder”.

Navarro Antolín destaca aleshores la presència a la cua de Turull, “destacadíssim dirigent del partit Junts per Catalunya, la formació que té condicionat i llastrat el govern de Pedro Sánchez, el partit que disposa d’una llei d’amnistia a la carta que ha estat aprovada pel Congrés dels Diputats, un text legal que ja està anant cap al Senat, on podrà ser dilatat potser un parell de mesos a tot estirar”.

Turull, "pota negra del separatisme"

El subdirector del Diario de Sevilla, sorprès per la presència de Turull, descriu el secretari general de Junts com un “pota negra del separatisme català condemnat en el procés”. A més a més, afegeix que “és un habitual de les ‘peregrinacions’ al refugi belga de Puigdemont, el delinqüent fugat en un maleter després de proclamar sense èxit la República de Catalunya”.

De Turull, Navarro Antolín també en destaca que ha tingut un comportament “respectuós” a la cua i que l’ha feta de manera “discreta” esperant el seu torn a la plaça de San Lorenzo. El periodista també subratlla que Turull “va ser a la presó” després de l’1-O, i tot seguit ha recordat que Junts per Catalunya “és una formació hereva de l’antiga Convergència, de la qual Turull va ser afiliat, un partit extint de massa social catòlica i sociològicament conservadora”.

La publicació de l’article ha sorprès alguns lectors, entre els quals l'exlletrat sevillà del TC Joaquín Urías, que en un missatge a X ha retret que es publiqués una informació assenyalant la presència en un acte de Setmana Santa d’un polític català independentista. “Benvingut, Jordi Turull, a Sevilla. Un plaer tenir-te entre nosaltres. A Sevilla hi cabem tots”, conclou el jurista.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!