Feia temps que les portades dels diaris espanyols no estaven tan d'acord com aquest diumenge. Avui, a 24 hores de la possible publicació de la sentència, aquests rotatius ja l'avancen amb seguretat i unanimitat. Res és oficial fins demà -o dimarts- però repassant aquests titulars és fàcil fer-se una idea de per on poden anar els càrrecs.

Violència sí, però no prou per condemnar-los per rebel·lió. Aquest és el resum de les informacions d'El Mundo, La Razón, El País i l'ABC sobre les penes que cauran als acusats per l'1-O. Asseguren que hi ha unanimitat al tribunal per una condemna per sedició i que les penes seran inferiors als 15 anys.

Els mitjans s'han hagut d'empassar en aquestes portades les innumerables vegades que han arribat a relacionar violència i independentisme. "L'ús de la violència no estava preconcebut en el pla per la independència", accepta El Mundo. "No hi va haver violència per la rebel·lió" titula La Razón. "La violència no era part del seu pla", confessa un subtítul d'El País. 

Enmig de totes les filtracions que han omplert les portades d'avui, també s'ha buscat un racó per destacar el "disgust" de Marchena per aquestes. El "protagonista" de la recepció reial, on se'l va poder veure saludant somrient a Felipe i Letícia, diu lamentar les informacions i recorda que "tot està obert".

elmundo.750 (1)

 

larazon.750 (1)

 

elpais.750 (1)

 

abc.750 (1)

lavanguardia.750 (1)

 

elperiodico.750

 

elpunt avui.750 (1)

 

ara.750 (1)