Les amenaces del PP dirigides al PNB sobre la possibilitat d'esmenar els pressupostos per a bloquejar les partides acordades amb els nacionalistes ocupa les portades de la premsa de Madrid, que aposta per la venjança contra la formació basca per la via del Senat.

La Razón, El Mundo i l'ABC així ho exemplifiquen en les seves portades d'aquest dilluns amb titulars pràcticament calcats. "Rajoy comunicarà al PP que continua i esmenarà els pressupostos de l'Estat", titula el rotatiu de Planeta, amb una fórmula molt similar a la utilitzada per El Mundo:  "Senadors del PP exigeixen treure les concessions al PNB dels pressupostos". En la mateixa línia, el diari ABC no es queda curt i assegura que "el PP amenaça de suprimir en el Senat les concessions al PNB".

La Razón portada 4 juny / EN

ABC portada 4 juny / EN

El Mundo portada 4 juny / EN

Els tres diaris recorden que el PP té una àmplia majoria al Senat, el que li permet introduir esmenes als pressupostos ja aprovats pel Congrés. Dit d'una altra manera, es podrien revisar els comptes amb l'objectiu de desgastar el nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El PNB va aprovar els pressupostos de l'executiu de Mariano Rajoy el passat 24 de maig en una sessió al Congrés en què el president en va sortir reforçat. Una setmana després, la mateixa cambra baixa començava a debatre la moció que finalment va acabar amb el govern popular.