La qüestió dels indults continua sent un tema de principal interès a la premsa; el problema és que com no hi ha novetats, només especulacions, comentaris interpretables i silencis que cadascú es pren al seu gust, per estirar la corda a vegades cal recórrer a l’acrobàcia i rebregar fins i tot les pròpies conviccions per poder vendre una moto més o menys empassable, almenys per als lectors fidels que ja no els ve d’aquí. Mentre al PSOE tot sembla apuntar que els indults es concediran aviat i el PP fa la seva recollida de signatures 'contra los catalanes', a alguns diaris només els queda confondre al lector.

elmundo

I això és el que ens trobem avui a la portada de ‘El Mundo’, on un exercici de trapezisme d’aquells de triple salt mortal amb tirabuixó i doble pirueta els permet titular així: ‘Sánchez imposarà els indults contra el 61% dels espanyols’. Anem a pams, aquest 61% no surt pas de cap referèndum o consulta de participació ciutadana, sinó d’una enquesta del propi mitjà. A veure, no és que les enquestes no serveixin per a res ni que vulguem desacreditar-les, però d’aquí a creure que l’opinió expressada per un sondeig sigui d’obligat compliment per a un govern, que a sobre, és de signe contrari, és de malabarisme acrobàtic de primera. Creure a sobre que si Pedro Sánchez decideix en contra dels resultats de l’enquesta es tractarà, ras i curt, d’una “imposició” ja és ben bé allò que dèiem del tirabuixó i la doble pirueta.

abc

Després de ‘El Mundo’, avall que fa baixada: l’‘ABC’ dispara pel front econòmic amb ‘La gran empresa alerta del risc de politització dels ajuts de la UE’, ja que ‘A dos mesos de l’arribada dels fons, no estan definits els processos per sol·licitar finançament’.

larazon

elpais.750

Al seu torn, ‘La Razón’, tira també d’enquesta tot apuntant que ‘La majoria deslliga Casado i culpa Rajoy de la “Kitchen”’, o sigui que els jutges ja saben què han de fer, més fer cas de les enquestes i menys processos judicials. Tot plegat, per salvar-li el cul a Pablo Casado, que sembla que ja pren mides de la Moncloa. Finalment, ‘El País’ apunta que ‘La reforma de la ‘llei mordassa’ s’obstrueix per les devolucions en calent’.

elperiodico

AVUI 7 juny

lavanguardia

ARA 7 juny

Pel que als diaris editats a Catalunya, aquests en són els principals titulars: ‘Vuit anys més d’‘hipoteca elèctrica’ en la factura del llum’ a ‘El Periódico’; ‘Les entitats alerten d’un repunt dels desnonaments’ a ‘El Punt Avui’; ‘Catalunya supera els tres milions de vacunats amb una primera dosi’ a ‘La Vanguardia’ i ‘Catalunya s’obre al turisme amb més de 3 milions de vacunats’ a l’‘Ara’.