La moció de censura presentada per Vox i que es debatrà la setmana entrant agafa amb el pas canviat les portades dels diaris d’aquest diumenge, on no tothom sap gaire bé com posar-s’hi. En plena sintonia amb el clàssic vol i dol, a la dreta mediàtica els complau i els desplau a parts iguals que el partit d’ultradreta faci un pas, tan ferm com innocu, per fer fora Pedro Sánchez.

La moció està perduda d’entrada perquè Vox no ha sabut trobar cap candidat de consens i amb tota probabilitat no comptarà amb més suports que els del mateix partit, però és un fet que a Espanya les dretes estan més dividies que mai, i això no només es reflecteix en els partits, sinó també en els diaris, que avui fan contorsions per mostrar-s'hi alhora a favor i en contra.

elmundo

Així, ‘El Mundo’ opta per fer-li la campanya a Vox encara que aposti a cavall perdedor i destaca en portada un literal: “És clar que l’estructura autonòmica no funciona”. Sobta que la declaració no sigui atribuïda a ningú i calgui entrar a l’article per veure que es tracta d’una afirmació, una mica rebregada, d’Iván Espinosa de los Monteros. Molt més clarificador és l’avanttítol que acompanya el textual: ‘El ‘leit motiv’ de Vox en la moció de censura contra Pedro Sánchez’. Si una cosa queda clara, és que l’origen de tots els mals és l’estat autonòmic i ja se sap que hi ha polítics i periodistes que, quan parlen d’autonomies, parlen de Catalunya.

larazon

Al seu torn, ‘La Razón’ sorprèn amb una entrevista a la líder del sisè partit al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas de Ciutadans, que afirma que “Vox beneficia Sánchez. Li cal un espantall per polaritzar Espanya”. Aquesta moció, ja es veu, és com una pedra a la sabata.

abc

Per la seva banda, l’’ABC’ va a la seva i obre amb un tema aliè a la moció: ‘Les cicatrius de la Covid’, un recull d’històries de pacients que han passat per l’UCI que permeten a aquest diari obviar la qüestió de la censura.

elpais

Pel que fa a ‘El País’, aquest diari encara el tema de la setmana posant el dit a la llaga: ‘Casado davant la seva setmana crucial: què fer amb la moció de Vox’. El focus està posat en què en farà el Partit Popular del seu vot, que podria acabar sent un suport implícit al govern socialcomunista-bolivarià-separatista-i-filoterrorista. A can Casado no saben què fer amb aquesta patata calenta i a ‘El País’ en treuen profit.

elperiodico

ara

elpuntavui

lavanguardia

Finalment, pel que fa als diaris editats a Catalunya, aquests són els principals titulars: ‘A les xarxes de les tecnològiques’ a ‘El Periódico’; ‘Què hem après’, sobre la reacció a la segona onada del coronavirus, a l’’Ara’; ‘Memòria viva’ sobre les llambordes Stolpersteine a ‘El Punt Avui’ i ‘Espanya debat com utilitzar el salvavides de la UE per sobreviure a la crisi’ a ‘La Vanguardia’.