Hi ha dies que tots els diaris es posen d’acord per vendre el mateix tema i hi ha dies que passa just el contrari, que posats un al costat de l’altre en un quiosc els diaris de paper ofereixen un collage de fotos i titulars on cap portada s’assembla a la resta. Quan cada diari aposta per un tema diferent és que no hi ha notícia del dia o bé que cadascú creu que la seva és la notícia del dia. Entre els que avui ens saluden des del quiosc hi trobem, entre els editats a Madrid, el coronavirus nostre de cada dia, però també altres temes com ara la renovació del CGPJ, les tribulacions del rei Joan Carles i, sorpresa, el precandidat a la presidència del Barça Joan Laporta.

abc

Anem a pams: el diari ABC obre sobre segur amb la Covid-19 i el titular Un ramat gens immunitzat i es fa ressò que L’estudi de seroprevalència confirma que Espanya està lluny d’assolir la protecció de grup: només un de cada deu ha passat el coronavirus. A això hi afegeix que La UE avança els terminis per començar a vacunar abans que acabi l’any.

elmundo

Pel que fa a El Mundo, aquest diari ens ofereix un nou episodi d’aquesta serp d’hivern que és la renovació del Consell General del Poder Judicial: Sánchez fa xantatge a Casado amb anul·lar el CGPJ si no el renova i desenvolupa la idea tot assegurant que el president del govern espanyol Truca al líder de l’oposició per pressionar-lo i el Congrés tramita la llei que coarta el govern dels jutges.

larazon

Al seu torn, La Razón prefereix optar per parlar de Joan Carles, apuntant que La Fiscalia va instar el 2018 Hisenda a investigar l’emèrit i segueix amb un altre serial, la possibilitat que el patriarca dels Borbons finalitzi el seu exili: El seu possible retorn podria endarrerir-se fins després de Reis.

elpais

La sorpresa del dia la dona El País, que fa el que no fa cap diari català i només tímidament algun diari esportiu: treure en portada la campanya publicitària de Joan Laporta a Madrid. Tot i que el títol principal d’aquest diari és La UE accelera per iniciar la vacunació abans de cap d’any, la fotografia és per a la lona gegant que el precandidat a la presidència del FC Barcelona ha fet posar a Madrid, a uns dos-cents metres de l’estadi de l’etern rival, el Reial Madrid. El títol: Joan Laporta fa campanya pel Barça al costat del Bernabéu.

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, aquests en són els principals titulars: Vacunes per Nadal a El Periódico; La casa de Macià, salvada a El Punt Avui; Tensió al govern espanyol per les exigències públiques de Podemos a La Vanguardia i Madrid quasi dobla la mitjana espanyola de contagis per covid a l’Ara.