La setmana en què Vox presentarà i perdrà la seva moció de censura contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’obre als quioscos amb un joc de plena tardor, on no falten portades amb una bona castanya, les que et deixen amb cara de moniato i les que, a falta de res millor, recorren a un tòpic tan absurd com extemporani, el de la “tardor calenta”.

elmundo

La castanya la posa avui El Mundo, on els seus especialistes en el treball de sapa fan bé la feina i continuen soscavant l’executiu Sánchez, a qui, com qui no vol la cosa, titllen de colpista, avui a tomb de les propostes de canvi al Consell General del Poder Judicial (CGPJ). El cop judicial de Sánchez li lliura també el control del Constitucional. Tot seguit, aquest diari apunta que La reforma del CGPJ li permetrà designar el 2022 quatre nous magistrats i, atenció: Nou dels 12 li deurien el càrrec quan decideixin sobre l’1-O. Si saben el refrany aquell que diu: pensa el lladre vell que tots són com ell, entendran la perversitat de creure que els jutges deuen els seus càrrecs al poder polític que els nomena.

larazon

La cara de moniato se’ns queda en llegir La Razón, que obre amb una enquesta que augura una pujada del PP però manté la possibilitat del PSOE de tornar a governar. Res de nou si no fos pel títol, que ens intenta colar un cop més aquesta bajanada que PP, Cs i Vox formen un pack de partits més o menys centrats: El bloc de centredreta puja davant la moció de Vox. Com els col·legues d’El Mundo, els sapadors de La Razón van repetint això de "centredreta" quan seria molt més correcte parlar d’extrema dreta —Vox— i els seus aliats —PP i Cs.

abc

Per la seva banda, la portada de l’ABC ens ha fet comprovar el calendari, perquè abusa d’una falca típica de l’agost quan no se sap ben bé què explicar però rara en aquests moments d’octubre: El govern espanyol manté la pressió i prepara una tardor calenta. Si es descuiden, publiquen això passat la Puríssima. Per cert, que segons aquest diari, Els independentistes donen per fet que l’indult arribarà abans de Nadal. Doncs mira, tant de bo alguns es mengin els torrons a casa.

elpais

A la calor de la brasa de la castanyera ja podem donar un cop d’ull a El País, que assegura que Espanya renuncia a demanar ara a la UE els 70.000 milions en crèdits. Sort que estem al costat d’una font de calor, que sembla que vindrà fred.

lavanguardia

elpuntavui

elperiodico

ara

Pel que fa als diaris catalans, la miscel·lània de titulars va des d'El PP decidirà a última hora el seu vot en la moció de censura de Vox a La Vanguardia fins a Gel hidroalcohòlic: de milers a milions d’unitats a El Punt Avui, passant per Els veïns urgeixen a salvar la Rambla a El Periódico i El Govern promou l’autodetecció del covid en instituts, centres sanitaris i residències a l’Ara.

 

Imatge principal: 'All you can eat', de Josep M. Rosell - Flickr, sota llicència CC BY 2.0