La possibilitat de reformar el Codi Penal, avançada ahir al Consell de Ministres i que inclouria probablement una suavització del delicte de sedició, ha estat el detonant perquè la premsa més dretana de Madrid dispari tota en la mateixa direcció amb tota la força de la seva artilleria pesada.

No és gens casual que els tres diaris de referència de la dreta i més enllà disparin amb la mateixa precisió i amb el mateix objectiu, però la possibilitat que la reforma del Codi Penal sigui una porta oberta a un indult encobert als presos polítics, en especial al president d’ERC, Oriol Junqueras, els ha posat els nervis de punta. I com que la millor defensa és un bon atac, han passat a l’ofensiva.

abc

Així, l’ABC dedica aquest dimecres la seva portada monotemàtica a reforçar el que ja fa temps que intenten inocular en l’opinió pública, que no és altra cosa que una derivada de la sempiterna teoria de la punyalada per l’esquena, aquella teoria que explica que un país s’enfonsa per culpa d’enemics interns que el volen destruir. "Sánchez va ocultar el seu pla d’indult encobert a Junqueras", diu aquest diari monàrquic, que fa referències a acords secrets entre PSOE i ERC. Segur que llegint el titular a l’inrevés apareix la paraula traïció per algun lloc.

larazon

Tampoc no bada La Razón, que assegura que ja hi ha en marxa la "Reforma del Codi Penal per rehabilitar Junqueras". A can Marhuenda ja ho donen per fet, que tot plegat serviria per “rebaixar les penes per sedició dels líders del procés” i que això se’ls aplicaria “de forma retroactiva”.

elmundo

També dispara El Mundo, que afirma que "El govern espanyol prepara l’'amnistia encoberta' de Junqueras”, tot amb l’objectiu de facilitar que el president d’ERC pugui tornar a la primera línia política en el mínim temps possible.

elpais

El País, en canvi, prefereix titular que "El govern espanyol planteja rebaixar les penes per sedició" i reserva la interpretació política al subtítol, amb subjecte clar: "PP i Cs temen un 'indult ocult' als presos independentistes”.

Portades de Gloria a Catalunya

elpuntavui

lavanguardia

elperiodico

ara

En canvi, els diaris catalans opten a les seves portades per reflectir l’impacte del temporal Gloria, que continua causant estralls a tot el territori: "Alerta màxima" a El Punt Avui, "El temporal s’empassa la costa" a La Vanguardia, "Litoral arrasat" a El Periódico i "Inundats" a l’Ara.