La decisió del partit liderat per Iñigo Errejón, Más Madrid, de presentar-se a les eleccions espanyoles del proper 10 de novembre marca les portades d’un altre dia de precampanya on també hi destaquen l’enèsima enquesta electoral de La Razón -fent èmfasi en l’abstenció-, i l’entrevista a Cayetana Álvarez de Toledo a El Mundo.

L’elecció de posar el candidat Errejón -a falta que es confirmi que serà número u- a portada té la seva malícia, i és així com s’explica que ocupi la primera plana de l’ABC, diari al qual no se li escapa que l’operació només pot tenir un resultat lògic, dividir el vot d’esquerra. Al diari monàrquic ja sospiren en que el 10-N Más Madrid -o com vulgui que es diguin- facin tant de mal a l’esquerra com el 28-A Vox en va fer a la dreta.

ABC 23 setembre

El títol, evidentment, té el seu punt de mala llet: Errejón ja assetja Iglesias. De fet, potser és fins i tot exagerat en un context en que l’encalçament sexual està a l’ordre del dia, però pel portadista de l’ABC segur que ja fa el fet.

elpais

Entre poc i massa, El País prefereix un titular de gabinet de comunicació i despatxa el tema amb un El partit d’Errejón aprova presentar-se a les eleccions del 10-N, mentre que la foto de portada és per a la manifestació que va tenir lloc ahir a Màlaga protagonitzada per residents britànics contraris al Brexit. El titular, Moncloa aplicarà reciprocitat si Londres pren drets als espanyols.

elmundo

A El Mundo, el tema principal és l’esmentada entrevista a la candidata -o potser no- del PP a Catalunya, Cayetana Álvarez de Toledo, però el assalt electoral d’Errejón també té el seu espai: Más Madrid aspira a presentar llistes en diverses comunitats.

larazon

Pel que fa a La Razón, els temes principals són Abstenció històrica davant el 10-N: el 35% no votaria i una entrevista a l’alcalde de Madrid, Martínez-Almeida: "El PP ha d’unir a tot a la dreta del PSOE”. El titular sobre Errejón, almenys té interpretació amb la paraula talismà que el castellà utilitza per aquests casos: ‘Órdago' a Iglesias: Errejón assalta el Congrés.

LV 23 setembre

EP 23 setembreelpuntavui

ARA 23 setembre

Quant als titulars dels diaris catalans, en destaquem els següents: La Vanguardia, La majoria aposta pel diàleg per resoldre la crisi catalana; El Periódico, Trump contra natura; El Punt Avui, L’economia es refreda i l’Ara, Els vaixells de les ONG no provoquen cap efecte crida de pasteres.