L’endemà de la final de la Champions de futbol masculí, els esforçats guanyadors de la mateixa, els jugadors del Liverpool, només apareixen ben destacats en una de les portades de la premsa no esportiva, perquè qui triomfa aquest diumenge al quiosc és la cantant Rosalía, que al Primavera Sound va executar el que ja és el concert més important de la seva carrera. I això que la final futbolística es jugava a Madrid, però com no hi havia cap equip espanyol, doncs se’n parla més aviat poc, coses del no-nacionalisme

El cas és que en l’habitual repàs al quiosc es constata, un cop més, les diferències entre la premsa editada a Madrid i la que s’edita a Barcelona o, dit d’una altra manera, entre la premsa espanyola i la prensa catalana.

Diumenge hi ha el costum de publicar entrevistes en profunditat, i això és el que fan La Razón, amb el secretari general del PP, Teodoro García Egea: “Vox no pot ser com els nacionalistes i condicionar governs des de la minoria” i El Mundo, amb tot un reguitzell d’amenaces per part del president en funcions de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page: “Els separatistes han de perdre l’esperança aquesta legislatura”. Aquest diari, per cert, és el que publica en gran foto dels guanyadors de la Champions.

larazon

elmundo

Per la seva banda, El País prefereix obrir amb un reportatge cultural, 10 mirades a l’art del Prado i esmolar un llapis espuntat, el de l'insubstancial discurs del president del Govern espanyol en funcions a la trobada del Cercle d’Economia de Sitges: Sánchez centra en l’economia del futur el seu discurs a Catalunya.

elpais

L’ABC en canvi, no defrauda mai i dona la portada a aquell que consideren protagonista del dia, el rei Felip VI, que ahir va presidir la desfilada del Día de les Forces Armades a Sevilla -on les seves ganyotes el van deixar en evidència-. “Per Espanya, el que més ens uneix”, titula el diari monàrquic-nacionalista-militarista, amb foto a tota plana del rei en salutació marcial (i sense ganyotes).

abc

Ara bé, si a Madrid fotogràficament parlant, el que més destaca és el pòster del rei militar, a Catalunya guanya per golejada Rosalía, que només és excepció a El Punt Avui, que s’estima més parlar de la pertinaç sequera de jutges a Catalunya: Sense jutges al jutjat, i al discurs de Sánchez a Sitges: Pedro Sánchez fa l’orni.

elpuntavui

La resta de diaris sí aposten per la cantant del Baix Llobregat i la seva actuació al Parc del Fòrum de Barcelona: Rosalía brilla al Primavera Sound a La Vanguardia, Rosalía té poder a El Periódico, i Rosalía, reina del Primavera Sound a l’Ara.

la vanguarediael periodico

Posats a triar, millor la reina Rosalía que el rei de les ganyotes.