Iniciada la Setmana Santa amb una celebració confinada del Diumenge de Rams pel coronavirus és oportú recórrer al símil religiós tan habitual d’aquestes dates. Ja hi haurà temps per parlar de via crucis, passions, calvaris i, potser, resurreccions, però per començar, i manllevant un peu de fotografia de la portada de La Razón d’aquest dilluns, és evident que enguany, a la vida en general i a les portades en particular, la processó va per dins mentre la Covid-19 va per fora. I ja es veurà el que durarà tot plegat.

larazon

Esmentàvem La Razón i comencem, per tant, el repàs a la premsa diària per aquest diari, que dedica l'espai principal de la seva primera plana al tema ‘Confinar els asimptomàtics només amb autorització judicial’, parant els peus així a la intenció del govern espanyol de "recluir en hotels els positius que no tinguin símptomes". La fotografia és per a un carrer semibuit de persones però ple d’imatgeria religiosa i el títol, ja al·ludit, de ‘La processó va per dins’.

elmundoAl seu torn, El Mundo cedeix la seva portada a la ministra de Defensa, Margarita Robles, de qui s’extreu un literal de l’entrevista que li han fet: "Algú pensa que després d’això la legislatura serà igual?". La foto també és per la celebració de la Setmana Santa, aquest cop amb el titular ‘Un Diumenge de Rams on-line’.

elpais

El País prefereix donar el títol a la nova mesura proposada per l’executiu de Pedro sánchez de confinar els positius asimptomàtics de coronavirus: ‘El govern espanyol estudia l’aïllament massiu de positius asimptomàtics», a més de dedicar un espai al reportatge ‘Superar el virus als 88’.

abc

Pel que fa a l’ABC, portada monotemàtica contra Pedro sánchez sota el titular: ‘Només el 27,7% dels espanyols aproven la gestió de Sánchez davant l’epidèmia’, una valoració que contrasta amb la d’altres líders europeus com Angela Merkel (Alemanya), 63%; Giuseppe Conte (Itàlia), 71%; António Costa (Portugal), 75%; Boris Johnson (Regne Unit), 55% i fins i tot Emmanuel Macron (França), 39%.

lavanguardia

elperiodico

ara

elpuntavui

La processó interior continua als diaris editats a Catalunya, amb els següents titulars: ‘Sánchez busca suport autonòmic per aïllar en hotels a contagiats' a La Vanguardia; ‘Els espanyols accepten la necessitat del tancament’ a El Periódico; ‘El govern espanyol prepara un pla per aïllar els casos lleus’ a l’Ara i ‘Xoc i retrets’ a El Punt Avui.