Poques vegades es donen conjuncions informatives com les d’aquest dilluns, que delaten com la premsa escrita ha esdevingut un mitjà desincronitzat amb la realitat d’un món que cada cop va més ràpid.

Diumenge cap als volts de les vuit del matí es donava a conèixer la mort del cantant Camilo Sesto, una hora que va permetre que durant tot el dia d’ahir tots els mitjans en parlessin a bastament durant el matí, el migdia, la tarda, el vespre i la nit. Tots menys la premsa escrita.

Aquesta mateixa matinada, cap a les tres hora d'aquí, Rafa Nadal ha guanyat l’Open dels Estats Units de tennis  després d'un partit de gairebé cinc hores i aquest matí en parlen tots els mitjans. Tots, menys la premsa escrita clar, a excepció dels diaris que han fet l’esforç -i això val moltsdiners-, de treure-ho en segon edició.

Camilo Sesto i Rafa Nadal mostren com les portades dels diaris d’avui ja han quedat velles abans d’arribar al quiosc, ja que porten una informació que, en principi, tothom ja sap, i sense la notícia esportiva més comentada d’aquest matí.

En aquest ordre de coses, i més enllà dels titulars i els espais que tots els diaris -menys El Punt Avui- dediquen a la mort de Camilo Sesto, els principals temes que malden per cridar l’atenció al quiosc -fem referència a les primeres edicions dels diaris- van des de l’enèsima enquesta electoral que publica l’ABC: El PSOE es reforça i només necessitaria a Podemos i PNB fins al poti-poti pre-Diada d'El Mundo: Bisbes catalans sostenen un secessionisme dividit per la Diada, passant per un nou preavís sobre la decisió judicial respecte l’1-O de La Razón: Sentència al ‘procés’: ultimada i sense fissures al tribunal, i el titular econòmic de El País: El Banc d’Espanya passa a l’ofensiva al BCE davant la ralentització econòmica.

abc

elmundo

larazon

elpais

Pel que fa als diaris catalans, els titulars destacats són els següents -també en primera edició-: En marxa! a El Punt Avui; Els presos i exiliats exhibeixen unitat abans de la Diada a l’Ara; Casado insisteix en unir la dreta malgrat la negativa de Rivera a La Vanguardia; i Tardor judicial contra la corrupció a El Periódico.  

elpuntavui

ara

lavanguardia

elperiodico

I també hi trobaran tot el que vulguin saber -i encara no sàpiguen- de Camilo Sesto, clar. Rafa Nadal, si de cas, demà.