Santiago Abascal, president de Vox, va tenir el seu mig minut de glòria ahir al Congrés dels Diputats quan va anunciar una moció de censura contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. La sorpresa va durar el temps just de fer la suma de qui podria donar-hi suport, a banda del seu propi partit, per observar ràpidament que fins i tot en l’improbable escenari en què PP i Ciutadans hi donessin suport les xifres no donaven. I quan el PP se’n va desmarcar públicament ja va quedar clar que la iniciativa naixia morta.

Amb tot, si al final la moció té lloc, passat l’estiu, el partit d’ultradreta tindrà temps de fer teatre a l’estrada del Congrés, però el més sorprenent és que ni tan sols els diaris afins li han comprat el discurs. Abascal, víctima del foc amic per llançar una proposta absurda i inviable.

ABC 30 juliol

Així, l’’ABC’ ho deixa ben clar en la seva portada: ‘Abascal busca protagonisme amb una moció de censura inviable’, tot afegint que ‘El PP es desmarca de la iniciativa anunciada per Vox per setembre i que, segons Casado, “és una maniobra de distracció que reforça al PSOE”’.

LA RAZON 30 juliol

EL MUNDO 30 juliol

Tampoc li compra el discurs La Razón, que obre portada informant que ni el mateix líder de Vox es creu la jugada: "Abascal no serà el candidat de la moció estèril de Vox", mentre que El Mundo acusa directament el president del partit d’ultradreta de fer-li el joc a Pedro Sánchez: "Vox dona oxigen a Sánchez amb una moció de censura inviable". A terra, que venen els nostres, que se sol dir.

EL PAIS 30 juliol

Pel que fa a El País, Abascal queda reduït a un ínfim destacat que apunta que "Vox anuncia una moció de censura pel setembre", mentre que el tema de portada és "Espanya supera els 1.000 contagis al dia per primer cop des del maig".

La Vanguardia 30 juliol

EL PERIODICO 30 juliol

ARA 30 juliol

Quant als diaris editats a Catalunya, els titulars més destacats són els següents: "Sánchez veu via lliure per a la legislatura i crida el PP a grans acords" a La Vanguardia; "Aire fresc per a Lleida amb la fi de l’aïllament" a El Periódico; "La fiscalia torpedina la taula de diàleg" a l’Ara i "Les discoteques, sense dispensa" a El Punt Avui.

 

Imatge principal: Avions italians durant un bombardeig a la Guerra Civil Espanyola /  Ufficio storico della aeuronatica militare