La notícia de la cancel·lació del viatge diplomàtic conjunt de Catalunya i Flandes al Marroc a causa de pressions de Madrid ha arribat a la premsa belga. Diversos mitjans titulen que el primer ministre flamenc, Geert Bourgeois, s'ha vist obligat a cancel·lar la missió econòmica per "pressions del Govern espanyol".

El diari Het Belang van Limburg reprodueix fragments del comunicat conjunt que van enviar les delegacions dels governs de les dues nacions. "Els líders de la delegació han decidit conjuntament cancel·lar la seva participació en la missió després que el Govern marroquí assegurés que cap dels responsables polítics els podrà rebre", explica.

Més enllà del comunicat de premsa, el rotatiu afegeix que, "presumiblement, el Govern de Madrid va pressionar el del Marroc perquè no rebés la delegació catalana".

També en parla el diari Gazet van Antwerpen, amb seu a Anvers. Coincidint amb el mitjà anterior, també destaca que "el primer ministre Geert Bourgeois i president Carles Puigdemont lamenten la decisió unilateral del govern marroquí".

Especialment, els dos líders es mostren decebuts per les conseqüències de la decisió "per les més de 30 empreses flamenques i catalanes que volien aconseguir enllaços econòmics amb el Marroc".

El portal de notícies de la televisió pública belga, De Redactie, titula la seva notícia sobre el tema com "La missió comercial flamenca-catalana al Marroc, cancel·lada a causa de pressions del Govern espanyol". A continuació, inclou el text facilitat per l'agència de notícies Belga.