La premsa alemanya apunta a un intercanvi de cromos amb aquest país per col·locar el ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, com a vicepresident del Banc Central Europeu (BCE). Segons la revista Der Spiegel, la més important d'Alemanya, l'elecció de De Guindos "incrementaria les possibilitats" que el nou president del BCE i successor de Mario Draghi sigui l'alemany Jens Weidmann, cap del Bundesbank.

L'elecció del president del BCE està prevista per l'any vinent, i la premsa alemanya calcula que si el vicepresident pertany a un país del Sud, incrementarien les possibilitats que un alemany encapçalés el BCE. Aquest és un dels objectius de la cancellera alemanya Angela Merkel des de fa molt temps.

Els ministres de finances europeus debatran el 19 de febrer qui serà vicepresident, i Espanya no era membre de l'òrgan de govern del BCE des del 2012. De Guindos haurà de competir amb el president del Banc Central d'Irlanda, Philip Lane, que també ha presentat candidatura. Però Der Spiegel recorda que també és candidat per al càrrec d'economista en cap del BCE.