Pablo Llarena, el jutge instructor del procés, no ha esperat ni 24 hores a activar la seva maquinària particular per a l'extradició dels polítics exiliats.

Hores després que el Parlament Europeu hagi aixecat la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Marta Rovira, el jutge del Tribunal Suprem ha enviat ja una bateria de preguntes al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per assegurar-se bé que aquest cop l'ordre de detenció, i posterior extradició, tira endavant.

Era un secret a veus que faria l'acció prejudicial. I quan encara s'estaven succeint les reaccions per la decisió de l'Eurocambra, Llarena ha enviat les seves preguntes al TJUE. Set qüestions en total que inclouen subpreguntes.

Aquestes són les preguntes de Pablo Llarena al TJUE.

Les preguntes del jutge

1.- Possibilita la Decisió marc 2002/584 / JAI que l'autoritat judicial d'execució rebutgi el lliurament de la persona reclamada a través d'una ODE, sobre la base de causes de denegació previstes en el seu dret nacional, però no contemplades com a tals en la decisió marc?

2.- Si la resposta a la pregunta anterior és positiva i als efectes de garantir la viabilitat d'una ODE i acudir adequadament al recurs ofert en l'art. 15.3 de la Decisió marc 2002/584 / JAI: l'autoritat judicial d'emissió pot indagar i analitzar els diferents Drets dels Estats a fi de tenir en consideració les eventuals causes de denegació d'una OED no contemplades en la Decisió marc 2002/584 / JAI?

3.- A la vista de les respostes a les preguntes anteriors, tenint en consideració que, d'acord amb l'article 6.1 de la Decisió marc 2002/584 / JAI, la competència de l'autoritat judicial emissora per dictar una ODE s'estableix en virtut del Dret de l'Estat d'emissió: s'ha d'interpretar el precepte en el sentit que l'autoritat judicial d'execució pot qüestionar la competència que l'autoritat judicial d'emissió té per actuar en la causa penal concreta i rebutjar el lliurament en entendre que no és
competent per emetre-la?

4.- Amb relació a l'eventual possibilitat de control per part de l'autoritat judicial d'execució del respecte dels drets fonamentals de la persona reclamada a l'Estat emissor: 

4.1.- Possibilita la Decisió marc 2002/584 / JAI que l'autoritat judicial d'execució denegui el lliurament de la persona reclamada perquè aprecia que hi ha un risc de violació dels seus drets fonamentals en l'Estat membre d'emissió, a partir de l'informe d'un Grup de Treball presentat davant l'autoritat nacional d'execució per la mateixa persona reclamada?

4.2.- A l'efecte de la pregunta anterior, constitueix tal informe un element objectiu, fiable, precís i degudament actualitzat per justificar, a la llum de la jurisprudència del Tribunal de Justícia, la denegació del lliurament de la persona reclamada sobre la base d'un risc seriós de vulneració dels seus drets fonamentals?

4.3.- En cas de resposta afirmativa a la pregunta anterior, quins elements exigeix ​​el Dret de la Unió perquè un Estat membre pugui concloure que a l'Estat membre d'emissió hi ha el risc de violació de drets fonamentals que addueix la persona reclamada i que justifiqui el rebuig de l'OED?

5.- Les respostes a les anteriors preguntes es veuen condicionades per la circumstància que la persona el lliurament de la qual se sol·licita s'hagi pogut defensar davant els òrgans jurisdiccionals de l'Estat d'emissió, fins i tot en un doble grau, la manca de competència de l'autoritat judicial d'emissió, el seu ordre de detenció i la garantia dels seus drets fonamentals?

6.- Les respostes a les anteriors preguntes es veuen condicionades quan l'autoritat judicial d'execució rebutja una ODE per causes no expressament previstes en la referida Decisió marc 2002/584 / JAI, en particular, per apreciar la manca de competència de l'autoritat judicial d'emissió i el risc greu de vulneració de drets fonamentals a l'Estat d'emissió, i ho fa sense sol·licitar de l'autoritat judicial d'emissió la informació complementària específica que condicioni aquesta decisió?

7.- Si de les respostes a les preguntes anteriors resulta que, en les circumstàncies del cas, la Decisió marc 2002/584 / JAI s'oposa al rebuig del lliurament d'una persona sobre la base de les expressades causes de denegació, als efectes de les ODE remeses i resoltes o remeses i pendents de resolució: s'oposaria la Decisió marc 2002/584 / JAI al fet que aquest Tribunal remitent emeti una nova ODE contra la mateixa persona i davant del mateix Estat membre?