El diari de Munic, el Süddeutsche, ha publicat avui un concurs d'actualitat, i un dels protagonistes n'és el president a l'exili, Carles Puigdemont, arran del temps que va passar a Alemanya mentre s'estudiava la petició d'extradició espanyola, que no va ser acceptada.

Aquesta és la pregunta que els lectors del segon diari d'Alemanya han de respondre sobre Puigdemont:

"A finals del mes de març, el líder independentista català Carles Puigdemont va ser detingut. Va haver de romandre a Alemanya durant quatre mesos mentre un tribunal decidia sobre el cas. Poques vegades es va mostrar en públic durant aquest període. En ocasió de què va fer una excepció a Berlín?"

süddeutsche concurs

Les respostes possibles són les següents:

- Fa un breu discurs en un vernissatge en un museu de la Postdamer Platz on s'exposaven pintures de l'artista català Salvador Dalí.

- En un bar kölsch de Wilmerdorf es reuneix amb diversos regidors dels Verds i de l'SPD de Colònia. Colònia és una ciutat agermanada amb Barcelona.

 - Assisteix a la projecció pública del partit de futbol entre el FC Barcelona i el Reial Madrid perquè el Berlín-Barça Fanclub l'ha convidat, en un patit interior a Ostkreutz.

- Assisteix a un concert de Noel Gallagher al Max-Schmeling-Halle de Pankow. Puigdemont és molt fan d'Oasis.

Per seguir el concurs Preguntes de l'any (en alemany) es pot fer clic aquí. També hi veureu quina és la resposta correcta.