Els tres partits que avui dia ocupen l'espai de la dreta i l'extrema dreta al Congrés dels Diputats, el PP, Vox i Cs, s'han autoatribuït el mèrit per la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, per part del Tribunal Suprem.

El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat sense cap mena de complex en una entrevista a Onda Cero que la "inhabilitació de Torra és possible gràcies a una denúncia del PP a la Junta Electoral Central" demanant que Torra deixés de ser diputat del Parlament per la condemna de desobediència que va emetre el TSJC.

Per la seva banda, el partit ultraespanyolista Vox també s'ha atribuït el mèrit adjuntant un document d'un recurs que va presentar Torra contra la sentència en què la formació es va oposar. "Un cop més Vox demostra la seva utilitat al Congrés, al carrer i, en aquest cas, als Tribunals", han exclamat.

 

En un sentit similar s'ha reivindicat Ciutadans, a través de la seva presidenta, Inés Arrimadas, qui ha recordat que la seva formació va ser la que va denunciar Torra per penjar la pancarta a favor de la llibertat dels presos al Palau de la Generalitat. 

"Els espais públics són de tots i un dirigent polític no pot saltar-se les lleis per inundar-los amb propaganda separatista. Per això des de Cs vam denunciar Torra, iniciant així una causa que avui acaba amb la seva inhabilitació. Es fa justícia i guanya la llibertat", ha escrit a Twitter.

Ciutadans, l'origen de tot

De fet, va ser la formació taronja la que va iniciar tota aquesta persecució judicial contra el president que ha acabat amb la seva inhabilitació. Quan la JEC va exigir Torra que retirés la pancarta per les eleccions espanyoles del 28-A, ho va fer arran d'una denúncia que va presentar Cs.