El Partit Popular ja assumeix que Vox entrarà al Parlament d'Andalusia i que ha arribat "per quedar-se". En espera que se sàpiguen els resultats ja llança un missatge a aquest partit: que s'uneixi a populars i Cs per fer fora el PSOE del poder.

Malgrat la previsible pèrdua de vots, el partit que lidera Pablo Casado posa l'accent en la caiguda dels suports als socialistes i adverteix que el PSOE "s'ho juga tot" a Andalusia, mentre que ells poden estar davant d'una "oportunitat històrica".

Fonts de la direcció nacional admeten en qualsevol cas que aquesta pot ser una nit de sorpreses i que totes les opcions continuen obertes, perquè els sondejos també donen en una forquilla la suma entre PSOE i Adelante Andalucía.

"Vox neix avui, i el primer que has de fer quan neixes és decidir", entenen aquestes fonts, que adverteixen que si hi ha suma per la dreta aquesta formació haurà d'elegir si propicia el canvi o permet que el PSOE continuï governant. I són optimistes amb el possible suport de Ciutadans, encara que sense fiar-se'n del tot, perquè "pot complir la seva paraula o aquesta vegada tampoc", ironitzen.

Encara que admeten que si es compleixen els sondejos i Vox entra amb entre vuit i deu escons seria un resultat important per a aquesta formació, a Génova subratllen que en una comunitat com Andalusia, amb vuit províncies, no ho és tant. Passi el que passi, tot dependrà dels pactes postelectorals, diuen al PP, que assumeix que aquest nou tauler de joc es pot repetir en pròximes cites electorals.