Per si no en tenien prou, amb uns resultats que no semblen gens esperançadors per al Partit Popular a les eleccions del 28-M arreu del país, amb enquestes que els situen fora d’ajuntaments importants com el de Barcelona, eclipsats per l’extrema dreta de Vox, aquest dilluns els populars s’han despertat amb un incendi a casa seva. Entre els ultres de l'RCD Espanyol que ahir, després de la victòria del FC Barcelona a l’RCDE Stadium, van saltar al camp hi havia un dels seus candidats a les eleccions del propvinent 28 de maig a Sant Joan Despí (Baix Llobregat).

 

Es tracta de Yago Darnell, tal com han confirmat fonts del mateix partit, el número 9 de la llista que es presenta pels populars en aquest municipi del Baix Llobregat. El PP no disposa de cap regidor a Sant Joan Despí, una ciutat tradicionalment governada pel PSC, i la candidatura l’encapçala Esteban Gesa. Yago Darnell es presenta pel PP com a independent, és a dir, que no té militància. Tot i això, des del partit ja li han demanat que renunciï a ser candidat, tanmateix, tenint en compte que el procés electoral ja està en marxa, la renúncia tindrà poc valor. En el cas improbable que els d’Alejandro Fernández aconseguissin nou regidors a Sant Joan Despí, Yago Darnell no agafaria l’acta de regidor.

El PP, contra la violència

El Partit Popular ha condemnat aquest matí els fets i s’ha mostrat contrari a qualsevol mostra de violència. Els Mossos d’Esquadra investiguen els fets i la identificació de Darnell, també coordinador d’un equip de futbol formació de Sant Cugat del Vallès, ha saltat com una sorpresa. El jove ja va ser identificat als aldarulls del partit entre el Girona i l’Espanyol a Montilivi de fa un mes. 

Les imatges en vídeo del final del partit, quan els aficionats ultres tornaven a la graderia, després d’haver assaltat la gespa per intentar agredir els jugadors del FC Barcelona, que s’havien acabat de convertir en campions de lliga, no deixen cap dubte. Yago Darnell s’intenta tapar la cara per tirar a terra una de les càmeres del partit, però el realitzador del matx, molt hàbil, l’aconsegueix caçar i el segueix amb les imatges per poder-lo identificar plenament. L’ultra del RCD Espanyol va quedar ben retratat.

Incidents postpartit

Els incidents que va protagonitzar Yago Darnell es van produir després de la finalització del partit entre l'Espanyol i el Barça i que va significar la consecució de la lliga per part dels blaugranes. Quan els jugadors de Xavi Hernández estaven fent una rotllana de celebració al centre del camp, un grup d'aficionats ultres, vinculats a l'extrema dreta, van poder saltar-se el control perimetral del terreny de joc i van accedir a la gespa, perseguint els jugadors del Barça, que es van haver d'amagar al túnel de vestidors.

La Brimo dels Mossos i vigilants de seguretat privada van haver de protegir l'entrada per evitar mals majors. Es van veure cops de defensa de la policia i dels vigilants de seguretat. Tot i que es van identificar a diversos joves, cap d'ells va quedar arrestat. La policia catalana ha obert una investigació i els esvalotadors, si són identificats, seran sancionats per la Llei de l'Esport. El club periquito, responsable de la seguretat, també serà sancionat.