El dia que ElNacional.cat feia pública la primera entrega de les novetats sobre l'Operació Catalunya, que revelava que Mariano Rajoy estava al corrent de l'Operació Catalunya i que va ser ell qui, juntament amb l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va ordenar posar-la en marxa el 2012, l’actual president del PP, Alberto Núñez Feijóo, evitava pronunciar-se sobre el tema. No ha estat fins aquest dijous quan un dirigent del PP s'ha atrevit a parlar del tema. Miguel Tellado, el portaveu parlamentari del PP, ha trencat el silenci del partit i ha atacat el PSOE i els mitjans de comunicació que van revelar els documents. En una entrevista a la COPE, Tellado ho ha titllat tot de "cortina de fum".

Per a Tellado, “és força lamentable que el PSOE hagi assumit el discurs dels independentistes i se l'hagi fet propi”, ha protestat el dirigent popular, que ha assegurat que "treure el tema de l'Operació Catalunya en aquests moments no pot ser més que una cortina de fum per justificar el que el PSOE fa ara". Segons Tellado, aquesta "suposada estratègia coordinada, que no aporta cap prova", porta a "parlar d'un altre tema i no del que és veritablement important: que la democràcia està amenaçada, i l'amenaça dorm a La Moncloa".

Armengol i l'informe dels lletrats

Tellado ha aprofitat per anunciar que el seu partit actuarà contra la presidenta del Congrés, Francina Armengol, per "amagar" l'informe dels lletrats de la Comissió de Justícia sobre la llei d'amnistia. Després d'assegurar que exerceix com la "ministra 23" del govern de Pedro Sánchez o com l'"àrbitre comprat d'un partit", ha avançat que avui mateix portarà una "queixa ferma" a la Junta de Portaveus. Tellado ha assenyalat que els lletrats de la Comissió de Justícia van emetre aquest informe el dia 10 de gener, però no hi han tingut "accés i coneixement fins al dia 16 de gener a les 7 de la tarda, una hora després de tancar el termini de presentació d'esmenes a la llei d'amnistia". Segons ell, és "evident que aquest informe s'ha intentat ocultar per tots els mitjans i que hi ha una responsabilitat evident", sobretot quan "no és un informe més" sinó un document que "titlla de flagrant inconstitucionalitat aquest projecte de llei".

El PP demanarà la compareixença de juristes

El portaveu del PP ha explicat que "el que és previsible" és que el Congrés "aprovi la llei d'amnistia a finals d'aquest mes, probablement el dia 30" i després es remetrà al Senat, on el PP té majoria absoluta. En aquest punt, ha subratllat que el PP farà servir "tots els recursos i ressorts legals" al seu abast per "aturar" aquesta llei. "Intentarem fer comparèixer juristes de reconegut prestigi al Senat, cosa que la presidenta del Congrés va impedir que passés a la Cambra Baixa", ha manifestat. També ha dit que recorrerà a l'ofensiva social per "tornar a treure els espanyols al carrer" el dia 28 de gener i "fer reflexionar un PSOE que no pot empassar-se tot això". "Fem una crida a la ciutadania per a una nova concentració aquí a Madrid", ha declarat, per afegir que "hi ha enquestes que parlen clarament que un 40% del votant socialista està en contra d'aquesta llei".

🔍 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!