El final de guerra a Gènova comença a donar els seus fruits a les enquestes Després de mesos encapçalant totes les travesses electorals, el Partit Popular va ser relegat a segona força, com a resultat de la inestabilitat interna de la forma. Ara que la batalla entre els populars ha arribat la seva fi amb la marxa de Pablo Casado de la presidència del partit i el relleu d'Albert Núñez Feijóo, els populars recuperen votants, segons el sondeig de Sigma Dos per El Mundo. La formació liderada per Feijóo aconseguiria 100 escons, concentrant el 23,9% dels vots. 1,3 punts més que en l'enquesta anterior de Sigma Dos, la qual va tenir lloc en plena crisi del PP. Es tracta d'11 diputats més que l'any 2019.

Mentre el PP puja, l'extrema dreta de Vox retrocedeix. La formació liderada per Santiago Abascal per 1,6% respecte al sondeig anterior. Els vots que perden són aproximadament els que han guanyat els populars. Tot i aquesta lleugera pèrdua de vots, el partit d'extrema dreta continua consolidant-se com la tercera opció més votada amb més escons que en els comicis de 2019. En unes eleccions actualment, Vox obtindria 70 disputats, un 19,2% dels vots. La formació sumaria 18 nous escons a les seves files. Tot i aquest creixement significatiu, la suma de PP i Vox no arribaria als 175 escons de la majoria absoluta.
enquesta elmundo estimació votFont: El Mundo

Encara hi ha més novetats en el bloc de dretes espanyol. Per primer cop en molts mesos les perspectives electorals de Ciutadans van més enllà d'obtenir un o cap representant. Segons el sondeig de El Mundo, si actualment, la formació taronja podria aconseguir 4 representants al Congrés dels Diputats. Perdia 6 escons respecte al 2019, però és una perspectiva relativament més optimista que la que ha anat rebent en les darreres enquestes. 

PSOE manté el lideratge

Els socialistes segueix liderant la carrera electoral, un lideratge que han pogut recuperar des de la crisi interna dels populars i que no estan perdent ara que les coses a Gènova estan més calmades. Tot i posicionar-se com la força més votada, el seu resultat seria pitjor que en els comicis de 2019. En unes noves eleccions, el PSOE obtindria 104 escons, 16 menys que en les darreres eleccions. El partit liderat per Pedro Sánchez concentraria el 26% dels vots, un resultat dolent si es compara amb les darreres eleccions, però positiu si la comparació es fa amb enquestes anteriors que auguraven un futur molt negre al partit. 

La situació d'Unidas Podemos és similar a la del seu soci en el govern espanyol. Els resultats que Sigma Dos els augura són pitjors que els que van obtenir el 2019, tanmateix, són millors que els que presentaven en altres sondejos. En aquest cas, la formació morada aconseguiria 25 escons, 10 menys que anteriorment, però es consolida com a quarta força a l'hemicicle. 

enquesta elmundo hemiscicleFont: El Mundo

En el bloc de l'esquerra espanyola hi ha un creixement molt marcat: Más País. El partit liderat per Iñigo Errejón doblaria els seus resultats. Amb un 3% dels vots passarien dels 3 diputats als 7. Tot i aquest creixement, la seva suma en una possible coalició d'esquerres amb el PSOE i Unidas Podemos tampoc arribaria a la majoria absoluta. 

Hemicicle divers 

L'era bipartidista al Congrés dels Diputats fa temps que queda lluny. Un cop més un sondeig mostrar com el futur de la cambra està marcat per formacions allunyades dels grans partits històrics. Segons Sigma Dos, formacions com el PNB millorarien els seus resultats anteriors, passant de 6 diputats a 8. Altres, com Junts per Catalunya, revalidarien els seus resultats anteriors i mantindrien 8 diputats, mentre que Esquerra Republicana perdria un escó quedant-se en 12. Uns canvis lleugers que a grans trets consoliden la presència d'aquests partits.