L'Ajuntament del municipi malagueny de Rincón de la Victoria ha suspès el concert del grup Def Con Dos, previst per donar inici a la fira del municipi el proper 12 de juliol, i que el regidor de Vox, José Antonio Rodríguez, va sol·licitar que se suspengués per "enaltiment del terrorisme".

Els mateixos Def Con Dos han informat de la suspensió del concert per part de l'Ajuntament del Rincón en un missatge en el seu compte de Facebook en el qual inclouen etiquetes com 'censura prèvia' o 'llibertat d'expressió'.

Aquest grup va ser contractat per la Delegación de Feria y Fiestas, que depèn de Ciutadans, després de l'acord de govern amb el PP, per actuar en la primera jornada nocturna de la fira, després del pregó previst. Rodríguez, únic regidor i portaveu de Vox en aquest consistori, va presentar aquest dijous un escrit al registre municipal per sol·licitar l'anul·lació del concert.

Aquesta cancel·lació se suma a la que va fer l'Ajuntament de Madrid d'un altre concert d'aquest grup previst per a aquest mateix divendres 5 de juliol. L'edil de Vox va recordar en el seu escrit la condemna de la Sala Penal del Tribunal Suprem al cantant, conegut com Cessar Strawberry, "a un any de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme per la seva publicacions en xarxes socials".

L'estiu passat l'Ajuntament de Marbella, també governat pel Partit Popular, va rebutjar contractar Def Con Dos per aquesta condemna per enaltiment del terrorisme.