Just l'endemà que Pedro Sánchez es posicionés públicament a favor de l'amnistia, es publica una enquesta que reflecteix que, en cas d'una repetició electoral, el Partit Popular en seria el principal beneficiat i aconseguiria arribar a la majoria absoluta amb Vox. Encara que el treball de camp és previ a l'anunci de Sánchez, el sondeig encarregat per El Español dispara els populars fins als 153 diputats (16 més que els obtinguts el 23 de juliol) i creixeria més de 4,7 punts percentuals (del 33,05% del 23J a un 37,8%). Tot i baixar d'un 12,4 a un 11% (segons l'estudi de Sociométrica), Vox aconseguiria 26 escons —set menys que ara— que li permetrien sumar majoria absoluta amb el PP, arribant a 179 parlamentaris entre ambdues formacions.

Per la seva banda, les esquerres espanyoles retrocedirien en el seu conjunt: el PSOE perd pistonada i cauria en 1,5 punts percentuals (30,2%), tot i que el descens en escons tampoc seria gaire pronunciat: de 121 a 117. En canvi, Sumar acusa més el descens en nombre de diputats, ja que passaria dels 31 vigents als 25 en una hipotètica contesa el 14 de gener. Com en el cas de l'extrema dreta, la formació de Yolanda Díaz obtindria un 11% de sufragis.

Junts pren distància d'ERC

Pel que fa a l'independentisme, l'enquesta plasma que Junts per Catalunya sortiria reforçada en uns nous comicis. El paper central del partit en la investidura els faria créixer mig punt (d'un 1,6 a un 2,1%) i ampliarien la seva representació fins a les 9 butaques. En canvi, qui patiria aquest creixement de la formació juntaire és Esquerra Republicana. El partit d'Oriol Junqueras cauria de l'1,9 a l'1,1% de les paperetes, fet que es traduiria en què el seu grup es reduiria fins als cinc escons, dos menys que ara. Amb aquests resultats, Junts obtindria quasi el doble de vots que els republicans i pràcticament també duplicaria els diputats d'ERC.

En relació amb el nacionalisme basc, Bildu ampliaria més el seu avantatge respecte al PNB. De fet, els abertzales són els únics que, dins del bloc de l'esquerra, creixerien en una repetició electoral, ja que aconseguirien arribar als 7 parlamentaris, un més que els obtinguts el 23J. La diferència amb el PNB seria de sis dècimes (1,6% de Bildu i 1% dels jeltzales), encara que el grup liderat per Aitor Esteban mantindria els 5 escons actuals. D'altra banda, les tres actes actuals se seguirien repartint entre el BNG, Unió del Poble Navarrès i Coalició Canària. Amb aquests resultats, l'aliança que Pedro Sánchez necessita per ser investit president del govern espanyol baixaria dels 178 escons actuals a 169.