El president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, ha situat la convocatòria electoral anticipada del 12 de maig com una "oportunitat" per "posar fi al procés i al 'sanchisme'". Paral·lelament, el dirigent popular ha declarat que és "impossible" que Salvador Illa, el cap de l'oposició, pugui "encapçalar una nova etapa" per als catalans perquè el PSC ha demostrat "ser còmplice del procés i del separatisme", un fet que s'ha "constatat" amb el vot en contra dels socialistes a les esmenes a la totalitat dels pressupostos. "Estem preparats, ho fem il·lusionats, plens de força i de conviccions", ha assenyalat Fernández, sense esclarir si repetirà com a candidat del PP a les eleccions al Parlament. De fet, el líder popular a Catalunya ha estat l'únic que no ha admès preguntes dels periodistes.

🔴 Eleccions Catalunya 2024, DIRECTE I Reaccions

Per a Alejandro Fernández, el que ha passat aquest dimecres és que "tot ha rebentat" i que s'ha escenificat un "espectacle lamentable d'aquest procés interminable". "Fa molt temps que sostenim i el temps ens ha donat la raó perquè el procés no portava la independència de Catalunya, sinó a la decadència", ha afegit el popular. En aquesta línia, Fernández ha clamat contra la "paràlisi institucional, el desprestigi, la desconfiança i el bloqueig constant dels projectes estratègics".

Ciutadans anirà a les eleccions i Carrizosa es mostra disposat a repetir com a cap de llista

Per la seva banda, Ciutadans ha confirmat que es presentarà als comicis del 12 de maig i que anirà "a totes". El seu líder, Carlos Carrizosa, ha estat l'encarregat d'anunciar-ho, alhora que s'ha mostrat disposat a repetir com a candidat: "Estic per allò que em digui el partit. Si vol que sigui cap de llista, ho seré. Si vol una altra candidatura, li donaré suport". A parer de Carrizosa, "la 'photo finish' de la legislatura ha resultat en un Aragonès amb un Illa prestant-li ajuda per a uns pressupostos continuistes en allò que ha sotmès Catalunya a la situació actual i en el procés".

Vox creu que el 12-M marcarà un "abans i un després" a Catalunya

Pel que fa a l'extrema dreta, el president de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, ha celebrat l'avançament electoral: "És una bona notícia i una gran oportunitat". Segons el partit de Santiago Abascal, la convocatòria del 12 de març suposa un "moment clau" per a Catalunya i s'han mostrat convençuts que marcaran un "abans i un després". Sobre qui liderarà la llista, Garriga també ha exhibit la seva predisposició a repetir com a número u de l'extrema dreta al Parlament, tot i que ha exposat que serà el partit qui ho decideixi: "Per mi no serà, estic disposat a seguir liderant la reacció a Catalunya. És el moment de salvar Catalunya".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!