El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha exigit al president espanyol, Pedro Sánchez, que suspengui la reunió del dia 9 amb el president de la Generalitat, Quim Torra, fins que aquest “demani perdó per les ofenses al Rei”.

Hernando ha denunciat que Sánchez actuï en favor dels independentistes per pagar els vots favorables a la seva investidura i ha demanat que aclareixi al Congrés si li sembla que Torra “és o no un supremacista xenòfob”. 

En aquest sentit, Hernando ha acusat Sánchez de negar-se a aprovar un nou sistema de finançament perquè “sembla que es reserva per a un model bilateral per negociar amb els que li poden donar contraprestacions a aquesta Cambra”, i al ministre d’Exteriors, Josep Borrell, de permetre la reobertura de les “ambaixades” de la Generalitat, que segons ha dit “fomenten la hispanofòbia”.

A més, el popular ha carregat contra el líder de Podem, Pablo Iglesias, per reunir-se amb “feixistes”, en referència a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a qui va visitar al centre penitenciari de Soto del Real.