El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha emplaçat aquest dimarts el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a "assumir responsabilitats polítiques" després de la sentència per "el cas més gran de corrupció de la història d'Espanya". També ha preguntat a Podemos, el seu "soci" en un possible Govern de coalició, què "pensa" davant d'aquesta "demolidora" sentència judicial i si també ara està disposat a presentar una moció de censura com va plantejar després de la sentència del cas Gürtel.

"Si no dona avui la cara i no assumeix avui responsabilitats polítiques pel robatori de diners destinat als aturats andalusos, està inhabilitat per continuar sent president del Govern d'Espanya", ha proclamat, després de recordar les paraules que al seu dia va etzibar Sánchez a Mariano Rajoy després de la sentència per Gürtel.

A més, ha emplaçat Sánchez que aclareixi si continua pensant que els expresidents andalusos José Antonio Griñán i Manuel Chaves són "persones honestes" i continua "confiant en la seva innocència". "No permetrem doble raser", ha emfatitzat, per recalcar que aquesta és la "condemna més demolidora" per corrupció i "deixa petita" la de Filesa.

Així s'ha pronunciat en una roda de premsa a la seu estatal del PP, després de la reunió del comitè de direcció que ha presidit Pablo Casado, poc després de conèixer la sentència sobre els ERO que ha donat a conèixer l'Audiència Provincial de Sevilla gairebé un any després des del final del judici i prop de nou anys des que es va obrir la instrucció de la causa.

Un vídeo que assenyala Sánchez

En concret, aquesta sentència condemna l'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, a sis anys de presó i 15 d'inhabilitació per aquest cas, mentre que el seu antecessor en el càrrec, Manuel Chaves, ha estat condemnat a nou anys d'inhabilitació. La sentència també recull nou anys d'inhabilitació per a Gaspar Zarrías i Magdalena Álvarez.

Abans de la compareixença de García Egea, el PP ha difós un missatge al seu compte de Twitter enumerant les condemnes dels càrrecs socialistes després d'aquesta sentència i concloent amb aquest missatge: "Ni regeneració, ni progrés, ni dignitat". Al seu entendre, Sánchez és "responsable" per aquest cas. A més, acompanya el seu missatge amb un vídeo en el qual Sánchez defensava l'honestedat i honorabilitat de Chaves i Griñán i prometia ser "implacable" contra la corrupció.