La portaveu del Partit Popular en el Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha demanat aquest divendres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que faci efectiva la "immediata" destitució del president de la Generalitat, Quim Torra, de la Presidència i del seu escó en el Parlament.

En roda de premsa a la seu del PP a Barcelona, Álvarez de Toledo ha dit que després de la decisió del Tribunal Suprem de no suspendre de forma cautelaríssima l'acord de la Junta Electoral Central sobre la inhabilitació de Torra, aquest és "un okupa al Parlament i un usurpador al capdavant de la Generalitat". "El que ha de fer és abandonar ipso facto el seu escó i la presidència", ha exigit, alhora que ha advertit que si Sánchez no fa efectiva la resolució del tribunal, estarà actuant ell mateix contra llei.

Per la seva part, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, s'ha pronunciat en els mateix termes demanant-li a Sánchez el cessament de Torra al capdavant de la Generalitat a través de la xarxes socials. al seu torn, ha afegit que Torra "no pot ser el cinquè vicepresident" del govern espanyol.

Preguntada per com hauria Sánchez de garantir el cessament, Álvarez de Toledo, ha dit que ha de fer complir la llei, per a la qual cosa té tots els recursos a disposició. Qüestionada llavors si hauria de tornar a aplicar l'article 155 de la Constitució, ha dit que ha d'utilitzar totes les mesures i té "tots els articles de la Constitució a la seva disposició".

"Comprenc que per a Sánchez això no sigui un glop agradable. Els socis que li han fet president són precisament els que trenquen la llei", ha dit sobre l'acord d'investidura, i creu que Sánchez va apressar la votació per fer-la abans que es publiqués l'acord del Suprem.

Ha demanat a Sánchez que anul·li la reunió que va programar amb Torra per a la propera setmana, la que ha qualificat d'"improcedent, inofensiva", i ha assegurat que és com si es reunís amb un delinqüent corrent".