Una part del PP ha carregat avui contra l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, perquè consideren "insuficients" les explicacions que ha fet aquest matí en roda de premsa per justificar la seva innocència en el cas Taula i per desvincular-se de les trucades telefòniques que l'impliquen en la presumpta trama de corrupció. La senadora ha dit que qui acusa "ha de presentar proves, no deduccions ni suposicions", ni tampoc, ha dit, "punxades telefòniques citant terceres persones".

Els més joves de la direcció popular, que volen personificar la renovació del PP, s'han desmarcat de Barberá. "A mi no m'han agradat gens i crec que no han solucionat res", ha lamentat el vicesecretari sectorial del PP, Javier Maroto, a qui se li ha sumat el vicesecretari de Comunicació del partit, Pablo Casado, anhelant "més explicacions". "Ens hem quedat amb ganes de més", ha sentenciat, "si dóna més explicacions, millor".

Tanmateix, però, el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta de l'executiu estatal, Soraya Sáenz de Santamaría, sí que li ha donat suport i han valorat que Barberá es mostri disposada a declarar davant del jutge. "És un pas molt important", ha felicitat Rajoy, que ha reconegut que aquest pas l'ha deixat "tranquil". "Són els tribunals els que han de decidir", ha conclòs.