El portaveu adjunt del Grup Popular en el Congrés, Guillermo Mariscal, ha acusat avui el govern de Sánchez de "posar en risc" la Transició en "elevar el to" del debat sobre el franquisme. Així, Mariscal ha qualificat de "desvergonyiment" el decret llei d'exhumació del cadàver del dictador Francisco Franco per considerar que es tracta d'un "intent per desviar l'atenció de la pujada d'impostos i no ocupar-se del que importa".

"La debilitat parlamentària de Sánchez es trasllada a trencar la convivència al nostre país", ha recalcat després d'advertir que "es pot posar en risc la Transició" en obrir debats i pretendre "elevar el to". Consultat sobre què faria el PP amb la Valle de los Caídos, ha respost: "No caurem en la trampa de Sánchez que és fugir del Parlament i treure temes a l'opinió publica".

Així mateix, ha qüestionat l'"afecte especial al decret llei" que demostra Moncloa per haver firmat ja set d'ells en deu Consells de Ministres, i ha recordat que l'actual president havia reclamat el novembre de 2015 "que es limités" aquesta facultat de l'Executiu.

"Vulnerar la Constitució amb decrets llei que no són urgents ni d'extraordinària necessitat no els pot sortir gratis ni a Sánchez ni als seus socis populistes i nacionalistes, per la qual cosa els recorrerem", ha assegurat.