Redreçament del discurs del PP a Extremadura. La líder dels populars a la comunitat autònoma, María Guardiola, ha reculat i aposta ara pel “respecte, el diàleg i l’acord programàtic” amb Vox. Després de dies d’estira-i-arronsa entre les dues formacions —que va acabar amb Guardiola plantant-se i negant-se a plegar-se a les exigències de l’extrema dreta— el PP ha decidit ara recular, desescalar el conflicte, i allargar la mà al partit capitanejat per Santiago Abascal.

En una carta enviada a la militància, Guardiola ha explicat la decisió d’ajornar fins a nova data la Junta Directiva Autonòmica i el Comitè Executiu Regional que estaven convocats per aquest dimarts en la sessió consecutiva de l’Assemblea en la qual el PSOE va aconseguir la presidència parlamentària. En aquesta missiva, la líder del PP a Extremadura es mostra convençuda que “d’aquí poc” començarà “la marxa com a govern per canviar” la comunitat autònoma. I el més important: reconeix que per aquest canvi és “imprescindible el respecte, el diàleg i l’acord programàtic” amb Vox, una formació amb qui comparteix la “prioritat” de “passar pàgina de les polítiques socialistes”. Per a més inri, en el seu text destaca que, després d’uns “resultats extraordinaris” el passat 28-M, a Extremadura es pot “articular una majoria parlamentària” per fer possible aquest canvi de rumb al territori actualment governat per Guillermo Fernández Vara.

Guardiola es compromet en aquesta carta enviada als seus militants a “fer valdre el respecte” als seus votants i al projecte que ha construït al costat d’ells. Destaca, així, “el programa de govern amb 861 mesures” que li ha atorgat 28 diputats i gairebé el 39% dels vots en les passades eleccions autonòmiques del mes de maig.

La líder del PP a Extremadura aposta ara per una transformació que servirà per “deixar enrere la nefasta etapa socialista liderada per Guillermo Fernández Vara, en la qual l’abandonament, la deixadesa i l’apatia han estat les notes dominants”. De la mateixa manera, la missiva afirma que després dels comicis autonòmics del 28-M, els ciutadans de l’estat espanyol tornen a les urnes el pròxim 23 de juliol, on els espanyols es juguen “el futur del país”, i on es necessita “repetir i fins i tot millorar aquest resultat extraordinari”.

Diàleg amb Vox

María Guardiola insisteix en el seu text que Extremadura “va parlar a les urnes” i que el PP extremeny continuarà treballant per un “diàleg que permeti tenir aviat una alternativa de govern per posar punt final al cicle socialista”. “Som davant una oportunitat històrica i ningú no ens apartarà de la nostra meta”, assegura el text; a més d’afegir que “per arribar al destí, una passa sempre ha de seguir a una altra, i aquestes passes s’han de fer perquè la travessia acabi en un èxit”.