El Partit Popular ha registrat un escrit davant de la Junta Electoral Central en el qual demana l'execució immediata de la condemna d'inhabilitació al president d'ERC, Oriol Junqueras, de manera que aquest perdi la seva acta d'eurodiputat.

Així ho ha avançat en roda de premsa el secretari general del PP, Teodoro García Egea, qui ha assenyalat que la petició té com a base legal un canvi normatiu de fa uns anys, segons el qual la JEC "pot actuar per treure l'escó a un condemnat per inhabilitació". "Junqueras no pot tenir acta d'eurodiputat", ha dit.

El PP ja va presentar la setmana passada davant de la Junta Electoral Provincial de Barcelona una petició perquè es tregui l'escó al president, Quim Torra, condemnat a inhabilitació pel TSJC. García Egea ha deixat clar que en ambdós casos la seva intenció és anar "fins al final".

En aquest sentit, ha assegurat que a més de presentar el seu escrit davant de la JEC per impedir que Junqueras sigui eurodiputat, també recorreran a aquest òrgan en el cas que la Junta Provincial de Barcelona rebutgi la seva petició de retirar l'escó a Torra; peticions a què se suma l'escrit que han presentat en el Parlament.