Reacció immediata del Partit Popular a les paraules de Teresa Ribera qüestionant el jutge García-Castellón. En una entrevista a La Hora de La1, la vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha criticat que Manuel García-Castellón, el jutge que està a càrrec dels casos del Tsunami Democràtic i dels CDR de l’Operació Judes, té una certa tendència a pronunciar-se en “moments polítics sensibles” i a inclinar-se “en la mateixa direcció”, cosa que “evidentment té una implicació política important”.

En un comunicat, el PP considera que “dol veure el govern espanyol recitar l’argumentari independentista, desprestigiant de passada el sistema democràtic” i lamenta que “cada vegada costa més diferenciar les declaracions que fan els dirigents del PSOE d’aquelles que fan els d’ERC o Junts”. “El sanchismo assumeix el discurs independentista que la Justícia no és imparcial i Ribera posa veu als que diuen que a Espanya hi ha lawfare”, apunten.

També s'hi han pronunciat a X (l'antic Twitter) diferents dirigents del PP. El portaveu dels populars, Borja Sémper, retreu que la vicepresidenta “acusi un magistrat de prevaricació” i censura que “l’atac del govern espanyol a la divisió de poders i a la defensa dels polítics independentistes a costa de l’estat de dret segueix la seva escalada”. Per la seva banda, Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés, argüeix que “és lamentable que el govern espanyol assumeixi com a propi l'argumentari d'Otegi i Puigdemont contra l'estat de dret” i Dolors Montserrat, eurodiputada del PP, lamenta que el govern espanyol “assenyali jutges per acontentar el seu soci pròfug” i censura que “parli i actuï com l'independentisme”.

El PP exigeix el “cessament” dels atacs contra els jutges espanyols

Pels populars, és d’una “gravetat extrema” que una vicepresidenta del govern espanyol “insinuï que hi ha jutges que prevariquen en la presa de decisions”. Des de Génova afegeixen que els socialistes “no qüestionaven la imparcialitat del jutge García-Castellón quan instruïa casos com Púnica, Lezo o Kitchen” i exigeixen el “cessament dels atacs als jutges espanyols per part dels independentistes, però sobretot i també per part del govern espanyol”.

Finalment, el PP també vol saber si el ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, o la ministra de Defensa, Margarita Robles, tots dos, jutges de professió, “opinen com a Ribera”. “Els seus silencis i el de Sánchez confirmarien que el PSOE ja no creu en aquells estaments de la Justícia espanyola en els quals no hi hagi un jutge o magistrat elegit directament pel president del govern espanyol”, rubriquen.

La "república bananera" d'Ayuso

Per la seva banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, també ha carregat contra la ministra durant una visita a la plataforma logística de la societat cooperativa Covirán a Coslada (Madrid). "Tractar la justícia espanyola com si fos una república bananera expulsa la inversió, mata la creació de llocs de feina i, per descomptat, no dona confiança a les persones que posen el patrimoni dels seus fills en joc per crear llocs de feina com fan els empresaris. Ni assenyalar els jutges, ni desprestigiar-los serveix per tot això", ha sentenciat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!