El secretari d'organització del PSOE, José Luís Ábalos, llançava un missatge aquest dilluns des de Ferraz: "L’alternativa és la repetició d’eleccions, és obligar que els espanyols tornin a votar”. D'aquesta manera, Ábalos demanava “generositat” i “responsabilitat” a les tres formacions (PP, Cs i Podemos) per fer-ho fàcil a la investidura amb una abstenció.

Ara, un baròmetre d'El diario.es, mostra que aquesta repetició d'eleccions afavoriria el PP i el propi PSOE. Segons aquest sondeig, la formació liderada per Pablo Casado recuperaria 10 diputats si es repetissin els comicis: passaria de 66 a 76. Pel que fa als socialistes, guanyarien 5 diputats i passarien de 123 a 128.

Els vots que recuperaria el PP vindrien de Vox, que passaria de 24 a 20 i de Ciutadans que també en perdria, de 57 a 53. Els vots que recuperaria el PSOE sortirien dels que perd la formació de Pablo Iglesias; Podemos passaria de 42 a 38.

Tot i aquestes modificacions que vindrien donades per una repetició d'eleccions, el pes dels blocs es mantindria molt semblant a l'actual, sense majories clares ni la possibilitat de pactes que garanteixin la formació d'un govern. Les tres dretes (PP, Cs i Vox) seguirien sense tenir la força suficient per governar ja que sumarien 149 escons. A l'esquerra el mateix: la suma de PSOE i Unides Podem seguiria lluny de la majoria absoluta de 176 escons i en sumaria 166.