El PP català ha proposat apostar pel "diàleg sincer i lleial, dins el marc legal constitucional i estatutari" amb l'Estat, i abandonar el procés independentista i "la política de separació i confrontació entre catalans". Aquesta és la primera proposta de resolució que els populars han presentat aquest dimecres en el marc del debat de política general. 

Al text, mostren la seva preocupació per "la divisió que a la societat i les famílies catalanes està generant el procés de ruptura" de Catalunya de la resta d’Espanya i destaquen la necessitat de "reorientar l’acció del Govern de la Generalitat" per garantir els serveis públics essencials.

També demanen al Parlament abstenir-se de desenvolupar cap tipus d’iniciativa política, jurídica o social, que tingui com a objectiu desenvolupar o exercir competències que no li són pròpies. En aquest sentit, el Govern hauria d’aturar els acords adoptats per a la creació i implantació de les estructures d’Estat.

Tancar ambaixades

Una altra de les propostes dels populars és suprimir la Secretaria d'Afers Exteriors i tancar les Delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya a França i Suïssa; Regne Unit i Irlanda; Alemanya; Estats Units d’Amèrica; Àustria; Itàlia; Marroc; Santa Seu; Portugal; Dinamarca; Polònia; Croàcia; Ginebra; Copenhaguen; Varsòvia i Zagreb.

L’alternativa que presenten per mantenir la presència de Catalunya a l’exterior després del tancament de les ambaixades és integrar els serveis que aquestes presten a les infraestructures de l’Estat espanyol a l’exterior.

Política als mitjans públics

Els populars demanen prestar especial atenció a evitar orientacions polítiques en programes de ficció als canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. A més, insisteixen també a vetllar per l’ús neutral de les xarxes socials associades als programes.

Aquesta proposta va un pas més enllà i també reclama excloure la producció externa en aquells programes amb contingut polític específic. Argumenten que això facilitaria el control sobre les instruccions i mesures que adopti el Consell de Govern de la CCMA i el CAC en relació al compliment de les garanties de pluralisme, imparcialitat i objectivitat del mitjans públics a Catalunya.