El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha demanat aquest dissabte al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "demostrar" que "l'error" que ha provocat la llibertat del president de la Generalitat Carles Puigdemont després de ser detingut a Sardenya no ha estat "afavorit" pel seu Executiu i pel seu partit.

En el 16è Congrés Provincial del PP d'A Coruña, García Egea ha asseverat que "la taula de diàleg" en la qual s'ha d'asseure Puigdemont és el banc dels acusats de la sala del Tribunal Suprem.

En el seu discurs, el popular ha reclamat al president que demostri que vol que Carles Puigdemont "vingui a Espanya". "Mai no havíem tingut un Govern de coalició a Espanya i jo crec que 'nunca máis'", ha emfatitzat García Egea, que ha sostingut que "l'únic que ha quedat clar amb Sánchez és que existeix una altra manera de governar".

Sánchez ha de dimitir per l'augment de la factura de la llum

Així mateix, el secretari general del PP també ha criticat que es parli d'impartir Matemàtiques amb perspectiva de gènere i ha instat Pedro Sánchez a dimitir per l'augment de la factura de la llum, que es troba "en un 330%". En aquest sentit ha dit que l'única "calculadora" de l'Executiu és sumar 176 diputats, ja que "no compta nombre de llocs de treball, no compta empreses creades, ni autònoms". "Això cal començar a revertir-ho perquè nosaltres no busquem una majoria per mantenir el poder", ha recalcat. Per això, ha cridat a "treure'ls" del poder a fi d'aconseguir un "país pròsper" que creï riquesa i ocupació.

D'altra banda, García Egea ha elogiat la manera de governar del president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, per ser "una persona rigorosa". "Sempre que calgui escollir entre la nostra terra i el partit, cal triar primer defensar la nostra terra perquè és la millor manera de ser del Partit Popular", ha assegurat.

Així, ha condemnat que el govern espanyol "només ha compromès un 7% de la despesa total prevista per als fons europeus". "Si els fons europeus es deixen a Feijóo, no arriben a l'últim trimestre de l'any, perquè soluciona tots els problemes de Galícia amb rigor i serietat," ha subratllat. També ha indicat que no es poden permetre "el contrast" entre el president d'Espanya i el de Galícia, després de posar en relleu que "les decisions de Feijóo durant la pandèmia han salvat milers de vides".

En l'acte també han estat presents el president de la regió de Múrcia, Fernando López Miras; l'alcalde de Saragossa, Jorge Azcón; el líder del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, i el president del partit a Almeria, Javier Aureliano García.

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea / EFE