El portaveu del Partit Popular al Congrés, Rafael Hernando, ha fet aquest divendres una crida al PSOE perquè se sumi al pacte d’investidura que els populars han fet amb Ciutadans.

En una roda de premsa al Congrés, Hernando ha afirmat que “oferirem a Sánchez i al PSOE ser útils amb els compromisos que van assumir amb els seus votants”, a més d'afirmar que el seu partit està "obert al diàleg"; si bé ha remarcat que el 26J els espanyols “van dir sí a Rajoy”.

En referència al pacte a què ha arribat el PP amb C’s, Hernando ha afirmat que el seu partit vol complir “com abans millor” les 6 exigències de Rivera, per tal que hi hagi un govern “que funcioni” i no un govern en funcions. En aquest sentit, també ha volgut dirigir-se al líder del PSOE, Pedro Sánchez, per afirmar que el nou pacte entre PP i C’s “comparteix” elements amb el fallit acord entre Sánchez i Rivera del passat febrer.

Pel que fa a la corrupció, qüestió primordial del pacte entre populars i Ciutadans, Hernando ha dit que “farem totes els passos que calguin” per aconseguir major transparència, perquè  "no es repeteixin" actuacions com la de membres del PP, “que tant mal han fet”, afirma, al seu partit.