El PP català ha anunciat que presentarà una moció al Parlament per exigir que "Garzón dimiteixi o Sánchez el destitueixi", i han afirmat que demanaran que la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, s'afegeixi a la petició.

En un comunicat del PP d'aquest divendres, assenyalen que sol·licitaran la dimissió o destitució del ministre de Consum, Alberto Garzón, "pels seus atacs a la ramaderia i el sector carni", i fonts del partit han explicat a Europa Pres que la moció es presentarà per al pròxim ple, el del 25 al 27 de gener.

Així mateix, han lamentat que la consellera Jordà "està completament desapareguda davant aquest atac al sector", en referència a les declaracions de Garzón en les quals posava en dubte la carn que s'exporta des d'Espanya, i li demanen que es posicioni.

El portaveu del PP a Lleida, Xavi Palau, ha criticat que les declaracions de Garzón suposen un greu perjudici per al sector ramader, i per part del partit a Girona, el seu portaveu, Jaume Veray, ha acusat el ministre de "posar en risc milers de llocs de treball".

Finalment, el PP ha volgut mostrar el seu suport al sector ramader i a la indústria càrnia i han lamentat "els reiterats atacs d'aquest ministre a un dels sectors productius més importants i que fa anys que millora els seus processos per garantir la més alta qualitat".

Garzón es reafirma

El ministre, que afirmava que hi ha "megagranges" espanyoles que exporten "carn de mala qualitat procedent d'animals maltractats", va assegurar aquest dimecres que les seves paraules van ser "impecables". Garzón va aclarir que en les seves declaracions distingia entre la producció industrial i l'extensiva, que sí que és sostenible i que, per tant, no es referia al conjunt del sector. Tanmateix, els principals partits de l'oposició i la patronal càrnia no han dubtat a demanar la seva dimissió immediata.  

Els socialistes ja van aclarir que es tracta d'una "opinió personal" que no representa el sector. En canvi, la vicepresidenta espanyola Yolanda Díaz va sortir en defensa del seu company de files del PCE, assegurant que s'han d'evitar "les pràctiques minoritàries que agreugin la crisi climàtica". 

 

Foto principal: El ministre Alberto Garzón / Europa Press