El PP ha portat al Congrés una reforma de la llei del només sí és sí, amb la qual pretén evitar les rebaixes de penes a agressors sexuals. Així doncs, els populars han registrat una proposta de llei per reformar la norma sense "alterar la redacció vigent". Però sí que han inclòs nous punts al text per "millorar la tipificació" dels delictes sexuals i "elevar les penes" dels articles del Codi Penal referent a aquests delictes per evitar aquesta rebaixa de penes, segons ha avançat Europa Press. Tot, després que el Tribunal Suprem confirmés que s'ha d'interpretar la llei a favor dels condemnats.

El text registrat proposa modificar l'article 178 del Codi Penal, que recull penes d'un a quatre anys per delictes d'agressió sexual, i afegir un quart punt en el qual s'especifica que "si l'agressió es cometés fent servir violència o intimidació s'imposarà, en tot cas, la pena d'un a cinc anys de presó". També modificar l'article 179, que recull penes de quatre a dotze anys de presó "quan l'agressió sexual consisteixi en accés carnal per via vaginal, anal o bucal, o introducció de membres corporals o objectes per alguna de les dues primeres vies". En aquest cas, els populars volen afegir un segon punt per aclarir que les penes a imposar serien entre els sis i els dotze anys si l'agressió "es cometés fent servir la violència o intimidació". 

Modificar articles del Codi Penal

El PP també planteja la modificació dels articles 180 i 181 per reintroduir l'agressió sexual per engany o abús de confiança/autoritat per a menors de 18 anys i majors de 16. Una mena d'agressió sexual que "ha quedat destipificada" del Codi Penal amb la llei del només sí és sí i que deixa fora de l'àmbit de protecció als adolescents davant d'aquestes conductes comeses per adults, segons els populars. Finalment, recull la modificació de la Llei reguladora de la responsabilitat dels menors per evitar que aquells que "cometin delictes d'agressió sexual es vegin perjudicats en l'aplicació de les mesures de seguretat que, en el seu cas, els corresponguin, en comparació amb les penes aplicables als adults".

Dit això, el PP ha criticat que "la gravetat de la situació" generada per la llei del només si és sí "és enorme" perquè la situació dels agressors excarcerats o beneficiats per la rebaixa de penes és irreversible. Tot i això, els populars confien que és possible "evitar que qui cometi una agressió en el futur es beneficiï d'una norma penal més benevolent per a l'agressor" i "més injusta per a la societat i per a les víctimes". "La present proposició busca garantir el càstig que les víctimes i la societat exigeixen per als agressors sexuals, elevant novament les penes fins als límits anteriors a l'última reforma", conclou.