Gir inesperat del PP en l'últim moment. Després d'amenaçar de presentar esmenes contra les partides acordades en el Pressupost General de l'Estat amb el PNB per a Euskadi, ara els populars corregeixen la seva proposta i decideixen no castigar el partit jetzale amb esmenes en el Senat. L'encarregat d'anunciar-ho ha estat el president dels populars a Euskadi, Alfonso Alonso, que ha volgut enterrar la destral de guerra contra els nacionalistes bascos pel seu suport a la moció de censura del socialista Pedro Sánchez.

El PP ha decidit no posar traves als 540 milions d'euros pactats amb el PNB durant els mesos de negociacions. En aquest sentit, Alonso ha exposat que els populars recolzen encara el seu pressupost i considera que ara no és el moment de posar impediments perquè s'executin. "No es posaran en risc", ha assegurat el popular, que ha volgut deixar clar que se sent "orgullosos" dels comptes.

No obstant això, el PP sí que vol fer correccions als pressupostos aprovats per la via del Senat, on té una àmplia majoria. L'objectiu, segons els populars, és "millorar-los". Entre aquestes millores, ha exposat que podria donar-se el cas que aquestes modificacions no siguin del grat dels jetzales.

El Senat porta a debat la setmana que ve els vets presentats als pressupostos de 2018. Es votaran més de 5.000 esmenes, entre elles les del PP. La Mesa de la Cambra Alta ha permès allargar el termini per presentar esmenes, la qual cosa ha permès al PP presentar les esmenes.